OnePlus 5 met Android 8.0 Oreo gespot

Het lijkt erop dat eigenaren van de OnePlus 5 binnenkort met Android Oreo aan de slag kunnen gaan. Het toestel is opgedoken in Geekbench met de nieuwe software.

OnePlus 5 met Android 8.0 Oreo duikt op

Het is al bevestigd dat OnePlus de OnePlus 5, OnePlus 3T en OnePlus 3 naar Android 8.0 Oreo gaat updaten. Zelfs nog dit jaar, al werd dat vorig jaar echt letterlijk de laatste paar uren van 2016. Leden van het beta-programma kunnen zelfs al met testversies aan de slag. Die testversies werden tot nu toe echter enkel voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T uitgebracht.

De OnePlus 5 zal de update ook krijgen, maar het lijkt erop dat de ambitieuze fabrikant ervoor heeft gekozen om de update intern te testen. Je kunt echter binnenkort al de eerste beta-versies verwachten. Een OnePlus 5 met Android Oreo is namelijk op Geekbench gespot, een populaire tool om de prestaties van smartphones mee te testen.

OnePlus 5 JCC+

Het zou ook om een gebruiker met LineageOS kunnen gaan, een stukje custom software. Al met al is het duidelijk dat gebruikers van de OnePlus 5 binnenkort met Android 8.0 Oreo aan de slag kunnen gaan, of het nou om een testversie of de uiteindelijke release zal gaan.

OnePlus heeft een hoop goed te maken

OnePlus 5 Android OreoOnePlus zal ook wel moeten, want de Chinese fabrikant heeft een hoop goed te maken. Het beloofde Android Nougat naar de OnePlus 2 te brengen, maar later werd die belofte weer ingetrokken. Of het nou om technische beperkingen ging of niet: dat kun je op dit niveau gewoon niet meer maken.

 

Overigens is OnePlus daar lang niet de enige in. Ook fabrikanten zoals Motorola laten geregeld stilletjes toestellen wegvallen, zoals de Moto G4. Android wordt al ontzettend geteisterd door fragmentatie, dus het maakt de situatie er niet beter op. Google werkt gelukkig achter de schermen aan een systeem dat ervoor moet gaan zorgen dat het meer controle krijgt over updates.

Wist je trouwens dat we de OnePlus 5 JCC+ weggeven? Je hebt nog een aantal dagen om mee te doen, dus check snel dit artikel. Het gaat om een speciale uitvoering van een Franse ontwerper die ook onder andere voor Lady Gaga ontwierp.

Via: Geekbench

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters