OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5

OnePlus CEO Pete Lau heeft eindelijk uitgebreid op alle kritiek rondom de OnePlus 5 gereageerd. Heeft het bedrijf echt gecheat? En waarom is de OnePlus 5 zo duur?

OnePlus 5

Na maanden aan geruchten en speculatie werd onlangs de OnePlus 5 onthuld. Het ambitieuze Chinese merk weet opnieuw zijn eigen records te verbreken met een aantrekkelijk toestel.

De OnePlus 5 combineert net zoals zijn voorgangers de specificaties van vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy S8 met de prijs van een iets duurdere mid-ranger.

OnePlus 5

Toch kost het nieuwe model opnieuw een stuk meer dan de vorige smartphones van OnePlus. Je kunt een oud toestel inruilen om korting te krijgen, maar toch zijn diehard fans teleurgesteld. Voor die prijs is het nog steeds een fantastisch toestel, maar waar is het prijskaartje van de OnePlus One gebleven?

OnePlus CEO Pete Lau heeft nu gereageerd op de kritiek die het merk de afgelopen weken heeft ontvangen. Er ontstond vooral ophef rondom de ontdekking dat OnePlus gecheat zou hebben met benchmarktests.

Heeft OnePlus gecheat met benchmarktests?

Benchmarktests worden uitgevoerd om toestellen met elkaar te vergelijken. Welke smartphone is sneller en krachtiger? Het zegt vrij weinig over de echte prestaties van een toestel, maar reviewers besteden er wel veel aandacht aan.

OnePlus Pete Lau
OnePlus CEO Pete Lau

Veel fabrikanten sjoemelen dan ook met die tests. Zo zou OnePlus ervoor gezorgd hebben dat de OnePlus 5 expres extra hard gaat werken wanneer er een benchmarktest gedraaid wordt.

Volgens Pete Lau heeft zijn bedrijf niet gecheat: “We proberen alleen het potentieel van de processor optimaal te benutten. We weten niet eens hoe je een toestel kunt overklokken.” We willen OnePlus best het voordeel van de twijfel geven, maar dat laatste is natuurlijk onzin.

OnePlus 5 overzicht

Waar kennen we dat design toch van?

Vervolgens ging de CEO in op de kritiek dat de OnePlus 5 teveel op de iPhone 7 Plus lijkt. Dat komt vooral door de positionering van de dubbele camera, die volop te zien was op de eerste officiële teaser van het toestel.

In het echt valt het eigenlijk reuze mee. Pete Lau reageerde op die controversie met de bewering dat hij dat soort reacties al hoort sinds de lancering van de OnePlus One. “Maar de tijd heeft het bewezen, de OnePlus One is een klassieker geworden.” Aldus Lau.

Dan komen we aan bij de volgende grote vraag: waarom is de OnePlus 5 niet waterdicht. Men speculeert dat OnePlus dat vooral achterwege laat om te voorkomen dat de smartphone te warm wordt. Volgens Pete Lau is dat echter slechts een kleine factor.

Waterdichtheid en schermresolutie

Volgens de OnePlus CEO is het een eigenschap waar slechts een kleine groep consumenten om vraagt. Lau wijst erop dat het de OnePlus 5 enkel zwaarder en dikker zou maken. Bovendien is de OnePlus 5 volgens de CEO al tot een bepaalde extent waterdicht. Probeer er echter niet mee te gaan zwemmen.

OnePlus 5 preview design

Een officiële certificering is vrij prijzig. Daarom maken sommige fabrikanten hun toestellen alsnog waterdicht, zonder dat labeltje eraan te hangen. De vraag is dan altijd echter tot in hoeverre dergelijke toestellen echt waterbestendig zijn.

Er was ook veel gedoe rondom het scherm van de OnePlus 5. Waarom blijft de Chinese fabrikant voor een Full HD scherm kiezen. Volgens de een is een QHD scherm essentieel, terwijl de ander beweert dat je het verschil niet eens kunt zien.

OnePlus 5

Pete Lau wijst als antwoord op die kwestie vooral op de accuduur van smartphones. Een QHD scherm biedt weinig meerwaarde, terwijl het wel meer energie vereist. “We knutselen niet met specificaties, we willen enkel onze klanten de beste ervaring geven.”

Waarom is de OnePlus 5 zo prijzig?

Dan komen we aan bij het laatste en meest controversiële punt: de prijs van de OnePlus 5. Waarom is het toestel zoveel duurder dan de OnePlus One? Overigens heeft het bedrijf al vaker erop gewezen dat het bij OnePlus niet om de prijs draait.

OnePlus 5 Apple iPhone 8

“Componenten zijn in de tussentijd een stuk duurder geworden. Zelfs een klein aspect zoals de kosten van de verpakking zijn omhoog gegaan dit jaar.” Aldus Pete Lau.

Het is duidelijk waarom OnePlus deze keuzes gemaakt heeft. Uiteindelijk komt het er allemaal op neer wat jij in een smartphone zoekt. De perfecte smartphone bestaat niet, maar OnePlus heeft volgens Pete Lau zijn uiterste best gedaan om de beste Android smartphone af te leveren.

Wat je ook van de OnePlus 5 vindt, het is duidelijk dat de Chinese fabrikant op zijn minst ontzettend dicht in de buurt is gekomen. Ga jij de OnePlus 5 halen?

Bron: The Indian Express

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Henk p.j Kortekaas -

  Ik ben in het bezit van de One plus 3 T en daar ben ik heel tevreden mee.
  Maar als hij aan vervanging toe is dan neem ik een One plus 5 ondanks de prijs verhoging vind ik dat One plus bij de top hoort.
  Ik ben begonnen met de One plus one en toen de 2 de 3 en nu de 3 t en als het nodig is de 5 ik ben heet te breiden met One plus het zijn geweldige toestellen.

 2. bart-jan -

  ik vind hem net iets te duur,
  en blinkt nergens in uit vergeleken met topsegment.
  prijs was altijd hetgene waar oneplus in uit blonk

 3. Chris -

  Beste Pete
  Je antwoordt is
  Perfect ik ben overtuigt je eerlijkheid en mee eens One is perfect mijn One plus x na 3 jaar perfecte conditie dus waarom Samsung Apple of zo thnx Chris

 4. ger2012 -

  Heb hem al sinds vorige week vrijdag, geweldig toestel met een goede batterijduur, scherm, speaker en heel heel snel in alles wat hij doet 🙂

  1. Peter -

   Ik heb hem sinds gisteren en wat een beleving. Superb toestel. Snel, mooi scherm, goede foto’s, snel, Dash charge, en had ik al vermeld dat ie snel is?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters