OnePlus 5 onthuld: prijs, specificaties en meer

De OnePlus 5 is na maanden aan geruchten en speculatie eindelijk onthuld. Kan OnePlus zich nog steeds voor een lage prijs meten met de absolute top?

OnePlus 5: OnePlus wordt volwassen

OnePlus heeft na maanden aan geruchten en teasers eindelijk de OnePlus 5 onthuld. De Chinese fabrikant is volwassen geworden, maar is dat genoeg om te overleven nu de concurrentie ook met prijzen stunt?

OnePlus 5

Als het aan OnePlus ligt wel, zo bleek tijdens de onthulling. De smartphonemaker onthulde met trots een strak toestel dat zich qua specificaties kan meten met de absolute top, zonder dat je er een tweede hypotheek voor hoeft te nemen. We nemen alles met je door.

De specificaties van de OnePlus 5

Laten we beginnen met de specificaties. Daar maakt OnePlus immers doorgaans indruk mee: high-end specificaties voor een mooi prijsje. De OnePlus 5 is in ieder geval qua specificaties geen uitzondering op die regel.

OnePlus 5

Het toestel heeft een 5.5-inch AMOLED scherm met een resolutie van 1080p. OnePlus kon met zijn beperkte resources geen randloos ontwerp realiseren. Dat neemt echter niet weg dat de OnePlus 5 een strak toestel is.

Wat dat betreft is het ook een ongemakkelijk jaar voor fabrikanten met zulke kleine marges. Het is nog te duur om de Galaxy S8 achterna te gaan, maar consumenten maken wel die onvermijdelijke vergelijking.

Voor OnePlus is het dus lastiger dan de vorige jaren om de duurdere concurrentie te evenaren op het gebied van design. Is dat een ramp? Zeker niet. De OnePlus 5 mag er nog steeds zijn, al is de vergelijking met de iPhone 7 Plus onvermijdelijk.

Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 835, in combinatie met 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan intern opslaggeheugen of 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen.

Het toestel is daardoor niet alleen sneller dan zijn voorganger, maar ook zuiniger. Een nieuwe versie van OxygenOS introduceert ook grote verbeteringen op het gebied van software.

OnePlus 5

OnePlus heeft zich voor de OnePlus 5 vooral op de camera van het toestel gericht. De boodschap van fans was vorig jaar duidelijk: de OnePlus 3T is een toptoestel, maar de camera blijft achter.

Dat maakt OnePlus dit jaar goed met een dubbele camera op de achterkant van de OnePlus 5. Het gaat om een combinatie van een 16MP f/1.7 camera en een 20MP f/2.6 telefoto camera. De sensoren zijn afkomstig van Sony.

De dubbele camera levert volgens OnePlus zelf schitterende foto’s op. De combinatie tussen de sensoren moet vooral gaan helpen met slecht licht. Ook zwart-witte foto’s en het Bokeh-effect behoren tot de mogelijkheden. Daarbij wordt de achtergrond van een foto geblurd. Ook een overeenkomst met de iPhone 7 Plus dus.

OnePlus 5

Verder heeft de OnePlus 5 alles wat je van een moderne smartphone verwacht. Ja, ook een headphone jack. Volgens het Chinese bedrijf is de OnePlus 5 het dunste vlaggenschip van dit moment.

Gelukkig heeft het bedrijf er nog wel een 3300 mAh batterij in weten te proppen. Bovendien zorgt Dash Charge ervoor dat je toestel in no time is opgeladen. Sneller dan de Galaxy S8, zo bleek uit een demonstratie van OnePlus.

OnePlus 5

Prijs en beschikbaarheid

Nu de grote vraag, vooral als het om OnePlus gaat: hoeveel gaat deze nieuwe smartphone kosten? De OnePlus 5 is de duurste OnePlus tot nu toe, maar de schade valt mee.

Voor 499 euro kun je een Slate Gray model met 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen bemachtigen. Het Midnight Black model met 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen kost 559 euro.

OnePlus 5

De OnePlus 5 is vanaf 27 juni  te koop via de website van de fabrikant. Wil je al eerder een exemplaar bemachtigen? Dan kun je op 21 juni vanaf 18:00 terecht in een pop-up shop aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt! Ook kun je met de code ‘Clear Photos’ nu al een exemplaar op de website aanschaffen.

OnePlus heeft weer een compleet vlaggenschip af weten te leveren. De OnePlus 5 is misschien niet zo’n magische verrassing als de Oneplus One, maar ook op dit prijspunt is het nog steeds een deal waar de concurrentie niet aan kan tippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick Viëtor -

      Hoe bedoel je documentatie? Wij hebben een preview (te vinden onder het kopje reviews bovenin), officiële documentatie is bij OnePlus verkrijgbaar 🙂

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters