Eindelijk: OnePlus 5 teasers tonen achterkant high-end toestel en onthullingsdatum

Er zijn twee nieuwe OnePlus 5 teasers opgedoken. Naast de achterkant van het toestel wordt ook de vermeende onthullingsdatum getoond.

UPDATE: OnePlus heeft officieel aangekondigd wanneer de OnePlus 5 zal worden aangekondigd, inclusief een evenement in Amsterdam! Lees hier meer.

OnePlus 5 achterkant

Op het Chinese sociale netwerk Weibo is een vermeende teaser voor de OnePlus 5 opgedoken. De naar verluidt officiele teaser toont de achterkant van het high-end toestel. Het valt meteen op dat de meeste gelekte renders het bij het verkeerde eind hadden.

OnePlus 5 achterkant

In tegenstelling tot eerdere renders toont de teaser een OnePlus 5 met een horizontaal gepositioneerde dubbele camera. Bovendien is de module niet in het midden, maar linksboven geplaatst. Daarmee doet de achterkant van het toestel denken aan de iPhone 7 Plus. Terwijl Apple met de iPhone 8 hoogstwaarschijnlijk juist overstapt op een verticale dubbele camera.

Rechts van de cameramodule lijkt zich de LED-flash te bevinden. Ook de antennelijnen vallen op. Die bevinden zich bovenaan aan de linkerkant, en onderaan aan de rechterkant van de OnePlus 5. Neem deze afbeelding vooral met een korreltje zout, maar de kans is groot dat het hier om de real deal gaat.

OnePlus 5 onthullingsdatum

Dat was echter niet de enige teaser die op Weibo is opgedoken. Een tweede gelekte teaser lijkt te bevestigen dat de OnePlus 5 op 20 juni onthuld gaat worden. Een eerder gelekte foto wees op een lancering op 15 juni, maar deze teaser oogt een stuk officiëler. Het blijven echter gelekte afbeeldingen met anonieme bronnen. Neem dit nieuws dan ook vooral met een flinke korrel zout.

OnePlus 5

Naar verwachting heeft de OnePlus 5 een 5.5-inch scherm. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 835, in combinatie met 6GB of 8GB aan werkgeheugen en 64GB of 128GB aan intern opslaggeheugen. Aan de achterkant zit dus waarschijnlijk een dubbele camera met twee 16MP-sensoren. Selfies kunnen ook met een 16MP camera genomen worden.

Een 3300 mAh batterij moet het pakketje afmaken. Het toestel draait overigens op Android Nougat, maar consumenten kunnen later dit jaar de update naar Android O verwachten. In dit lijstje kun je checken of jouw toestel de volgende grote update zal ontvangen.

Bron: DroidHolic

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters