OnePlus verstuurt uitnodigingen voor onthulling op 19 september

Het lijkt er sterk op dat OnePlus  op 19 september een nieuwe smartphone gaat onthullen. Gaat het echt om een gloednieuw toestel, of hebben we te maken met een speciale uitvoering van de OnePlus 5?

OnePlus

OnePlus verraste vorig jaar iedereen met de OnePlus 3T. Waar de OnePlus 3 gebruik maakte van de Snapdragon 820, deed de OnePlus 3T er een schepje bovenop met de Snapdragon 835. Daarnaast konden gebruikers ook op een 16MP selfiecamera en een grotere batterij rekenen. Tof toch? Jazeker, maar niet iedereen was er blij mee.

De OnePlus 3T kwam namelijk slechts enkele maanden na zijn voorganger uit. Daar waren kersverse eigenaren van de OnePlus 3 niet zo blij mee. Ja, het nieuwe toestel was ietsje prijziger, maar de stap was zo klein dat consumenten zich bekocht voelden.

OnePlus 5 review design
De OnePlus 5

Begin dit jaar kwam er nog een nieuwe versie uit. Men was bang dat het weer om een specs-upgrade zou gaan, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. De ambitieuze smartphonefabrikant bracht de OnePlus 3T Colette Edition uit. Het enige wat het toestel bijzonder maakte, was een nieuw kleurtje en de exclusiviteit. Er waren namelijk enkel 250 exemplaren beschikbaar. Daarvoor moest je ook nog eens naar Parijs.

OnePlus 5 Special Edition in samenwerking met Franse designer?

Wellicht kun je binnenkort weer een enkeltje Parijs aanschaffen. OnePlus heeft namelijk een nieuw evenement aangekondigd, dat op 19 september plaats zal gaan vinden in Parijs. Daarvoor heeft de Chinese fabrikant samengewerkt met de Franse kledingontwerper Jean-Charles de Castelbajac: “When the style meets its machine, one night in September in Paris”. Verder weten we niks van het festijn af.

OnePlus 5 frankrijk uitnodiging

Waarschijnlijk gaat het dus enkel om een exclusieve uitvoering van de OnePlus 5. Toch is het lastig voor het bedrijf om nog op te vallen. De OnePlus 5 is niet alleen een stuk duurder dan zijn voorgangers, maar kwam ook nog eens in een ongemakkelijk jaar uit. Ongemakkelijk in de zin dat de concurrentie stunt met dunne schermranden.

Opeens is het onmogelijk om voor de helft van de prijs hetzelfde te bieden. De consument kijkt immers vooral naar het design van een toestel, en dan kan de OnePlus 5 het simpelweg niet winnen van de Samsung Galaxy S8 en Apple iPhone X. Het blijft een toptoestel dat zelfs met de Galaxy S8 qua prestaties de vloer aanveegt, maar de OnePlus 5 ziet er simpelweg een beetje gedateerd uit.

Een speciale editie gaat daar geen verschil in maken, maar toch wordt het interessant om te zien wat OnePlus allemaal van plan is. Eerst is Apple nog aan de beurt. Hier kun je alles lezen over de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Thiemo janssen -

    Er staat in de eerste alinea dat de 3t er een schepje bovenop deed met de Sd 835. Het is echter de 821. De 3 heeft 820 en de 3t 821, de 5 heeft juist 835.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters