OnePlus 5 ontvangt Android Oreo en Face Unlock

Android Oreo is nu al een tijdje geleden gelanceerd en langzaam maar zeker krijgen steeds meer smartphones de update. OnePlus 5 eigenaars zullen blij zijn om te horen dat de uitrol van het besturingssysteem naar hun toestel eindelijk is begonnen. De update komt met verschillende verberingen en later krijgt de OnePlus 5 zelfs ook nog Face Unlock.

Parallelle apps

Android Oreo wordt op de OnePlus 5 vergezeld van het eigen OxygenOS 5 systeem van OnePlus. Met de update zou je camera net wat beter werken en ook wif zou geoptimaliseerd zijn. Daarnaast kun je met het nieuwe besturingssysteem parallelle apps gebruiken. Dat betekent dat je bijvoorbeeld Facebook twee keer op je toestel hebt staan, voor twee verschillende accounts. Als je batterij altijd snel leeg is, moet je zeker de update installeren. Het accugebruik zou met Oreo ook geoptimaliseerd zijn.

Samsung Android Oreo

Niet iedereen blij met OxygenOS 5

Hoewel de meeste OnePlus 5 fans blij zullen zijn met de update, zijn er ook een paar gebruikers die wat terughoudend zijn. De OxygenOS 5 update voor de OnePlus 3 en 3T bleek de toestellen instabiel te maken en zorgde voor prestatieproblemen. Dit zou komen doordat het een soort mix is tussen Google Play Services van Android 7 en Android 8, systeemapps en de kernel. Uiteraard zit niemand te wachten op dezelfde problemen bij de OnePlus 5, maar het zou kunnen dat OnePlus het heeft aangepast.

OnePlus 5

OnePlus 5 met Face Unlock

De Face Unlock feature hoort niet bij de Oreo update, maar zal in een later stadium ook uitgerold worden naar het toestel. Dat laat Carl Pei, OnePlus medeoprichter, weten in een tweet. Hij bedankt gebruikers voor de ontvangen feedback en geeft aan dat op veler verzoek de feature ook naar de OnePlus 5 zal komen. OnePlus 5T gebruikers konden al genieten van Face Unlock, welke een stuk sneller zou werken dan Apple’s Face ID. Er moet wel bij gezegd worden dat de gezichtherkenningsfeature van de iPhone X wel een stuk geavanceerder is. Wanneer Face Unlock precies beschikbaar zal zijn voor de OnePlus 5 wordt niet in de tweet vermeld.

OnePlus 5T in 2018 ook Oreo

Als je de OnePlus 5 hebt, kun je dus binnenkort aan de slag met Android Oreo. De update zou al beschikbaar zijn in Duitsland. Hoewel de OnePlus 5T vrij laat in het jaar uitkwam, werd het toestel gelanceerd met Android Nougat. Dat was wel wat jammer, maar ergens in 2018 zou ook deze telefoon met Oreo aan de slag kunnen.

Via: Tweakers

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters