5 redenen om (niet) voor de OnePlus 5 te kiezen

Na de OnePlus 3 gingen we meteen naar de OnePlus 5 in verband met de nare betekenis in het Chinees van het getal vier. De OnePlus 5 combineert premium features met een schappelijke prijs, maar heeft natuurlijk ook wat mindere kanten. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor het toestel te gaan.

Snelle software

De OnePlus 5 komt met een Snapdragon 835 chipset, welke eraan bijdraagt dat het toestel behoorlijks snel en efficiënt werkt. Omdat het OxygenOS interface licht en snel is, krijg je bijna stock Android en zijn er niet allerlei overbodige apps die constant op de achtergrond draaien. Dit zorgt er allemaal voor dat het toestel razendsnel werkt.

OnePlus 5 overzicht

Batterij gaat lang mee

Eén van de vervelendste dingen aan smartphones is, dat je ze telkens maar moet opladen. En tenzij we overstappen naar de iPhone X van Caviar met zonnepanelen, moeten we het dus hebben van batterijen die het lang volhouden. OnePlus koos om te blijven bij een 1080p AMOLED display in plaats van een 1440p scherm, dat we bij veel andere premium toestellen zien. Natuurlijk heeft dit nadelen, maar een groot voordeel is dat het minder zwaar voor de batterij is. De batterij zelf heeft een capaciteit van 3.300mAh en houdt het inderdaad lekker lang vol.

OnePlus 5

Machtige vingerafdrukscanner OnePlus 5

De vingerafdrukscanner van het toestel zit nog aan de voorkant en is één van de beste in smartphoneland. Hij is razendsnel in het analyseren van je vingerafdruk en daarbij ook nog behoorlijk accuraat. Om hem te gebruiken hoef je niet een eeuwigheid je vinger op de scanner te houden. Je hoeft alleen op de sensor te tappen, zoals je ook doet om naar het homescherm te gaan, en het scannen is al gebeurd. De OnePlus 5 vingerafdrukscanner zou het beter doen dan de scanner van de Samsung Galaxy S8.

Geen optische beeldstabilisatie

Optische beeldstabilisatie is handig als je niet echt een vaste hand hebt en toch mooie vloeiende video’s wilt maken. Daarnaast zorgt het er ook voor dat wanneer er wat minder licht aanwezig is, je beelden niet korrelig en minder scherp worden. Hoewel de OnePlus 5 met een mooie dubbele camera van Sony komt, is deze helaas niet uitgerust met een optische beeldstabilisatie feature. Wel krijg je Electronic Image Stabilization, waarmee wazige beelden worden geminimaliseerd en je toch wel een beetje mag schudden met je hand.

OnePlus 5

Geen IP67 of 68 certificering

Omdat mensen soms wat onhandig kunnen zijn, is het altijd fijn wanneer een toestel goed bestand is tegen water en stoffigheid. Helaas is de OnePlus 5 niet IP gecertificeerd, waar de meeste premium smartphones nu toch wel komen met minimaal een IP67 certificering. Dat betekent echter niet dat het toestel meteen kapot gaat als het in aanraking komt met water. Hij kan namelijk wel tegen wat spatjes en zou dus een tocht door lichte regen wel overleven. Maar je moet wel blijven oppassen.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters