OnePlus 5 vs OnePlus 3T: dit zijn de vijf belangrijke verschillen

Wanneer er een opvolger van een toestel uitkomt moet er natuurlijk altijd gekeken worden naar de verschillen tussen het oude en het nieuwere model. Van de OnePlus 3T waren we al behoorlijk onder de indruk, maar wat biedt de OnePlus 5? Dit zijn de vijf belangrijke verschillen tussen de twee smartphones.

Nieuw toestel nieuw design

Het eerste dat opvalt wanneer je de twee toestellen vergelijkt is het uiterlijk van de telefoons. Vergeleken met zijn voorganger zijn de hoeken van de OnePlus 5 wat meer afgerond. Een nieuwe toevoeging is de zogenaamde Horizon Line. Deze lijn loopt over alle randen van het toestel en zorgt ervoor dat het lijkt alsof één helft van de telefoon in de schaduw ligt en de andere in het licht. Ook de afmetingen van het nieuwe OnePlus vlaggenschip zijn aangepast. De smartphone is dunner en smaller geworden en daarnaast een klein beetje hoger. Dit zorgt er weer voor dat het toestel ook iets lichter is. Aan de achterkant lopen de antenne lijnen niet meer recht, maar hebben ze een elegante ronding gekregen.

OnePlus 5

Dual camera boost en redesign

Als we naar de achterkant kijken is het camera component verplaatst van midden bovenin naar linksboven. Ook heeft de enkele hoofd camera van de 3T er een vriendje bijgekregen. De dual camera setup van de OnePlus 5 heeft een hogere resolutie dan toestellen van de concurrent. Een telefoto lens van 20 megapixel wordt gecombineerd met een 16 megapixel RGB sensor. De RGB sensor heeft nu een groter diafragma van f/1.7, waardoor je beter foto’s kunt maken in onderbelichte omstandigheden. Hierdoor is ook de sluitertijd sneller geworden, wat een betere beeldstabilisatie met zich meebrengt. De telefoto lens zorgt er weer foor dat je scherptediepte of bokeh effecten kunt creëren in de liggende stand en bijna zonder kwaliteitsverlies kan inzoomen.

Als we kijken naar de software is Manual Mode vervangen door Pro Mode, welke komt met een paar nieuwe features. Zo is er een verbeterde referentielijn en kun je met behulp van een histogram het belichtingsniveau makkelijk bijstellen. Ook is er een Smart Capture feature, welke op de achtergrond ervoor zorgt dat je beelden geoptimaliseerd worden. Aan de voorkant lijkt er niet zoveel te zijn gebeurd met de camera, maar we verwachten dat de beelden wel wat verbeterd zullen zijn ten opzichte van die van de 3T selfiecamera.

OnePlus 5

De welbekende Snapdragon 835 met maximaal 8GB RAM

OnePlus probeert altijd de nieuwste processoren in zijn toestellen te gebruiken. Toen de Snapdragon 821 uitkwam na de lancering van de OnePlus 3, werd toevallig snel de 3T uitgebracht met de nieuwe chipset. Nu is het de beurt aan de Snapdragon 835. Deze is present in veel van de nieuwe vlaggenschip toestellen en is efficiënter in energieverbruik geworden dan zijn voorgangers. Geekbench GPU scores laten zien dat hij wat de prestaties betreft het 25,7% beter doet dan de 821 van de 3T bij de single-core test. Bij de multi-core test is dat 58% beter. Dit is één van de grootste redenen om over te stappen naar de 5, als je nu nog rondloopt met de 3T. Verder heeft het nieuwe toestel een RAM upgrade gekregen, waarbij het model met 128GB opslagruimte nu komt met 8GB RAM in plaats van 6GB.

Batterij is kleiner maar fijner

Hoewel de OnePlus 5 volgens de geruchten zou komen met een 4.000mAh batterij, is deze uiteindelijk uitgerust met een 3.300mAh batterij. Dit lijkt niet zo geweldig, aangezien de 3T al kwam met een 3.400mAh batterij. Maar OnePlus is ervan overtuigd dat de nieuwe batterij toch een verbetering is. Dankzij de meer efficiënt werkende Snapdragon 835 zou hij helemaal opgeladen toch 20% langer meegaan. Ook zouden andere optimalisaties aan de software en hardware hieraan bijdragen.

Zwarte Oneplus 5 als eerste duurder dan 500 dollar

Hoewel het nieuwe vlaggenschip toestel nog steeds goedkoper is dan de meeste andere vlaggenschepen, komt hij wel in een variant die duurder is dan alle OnePlus toestellen van voorheen. Er zullen twee versies van de Oneplus 5 worden uitgebracht. De eerste komt in de kleur Slate Gray en is uitgerust met 6GB RAM en 64GB opslagruimte. Dit is de goedkopere versie en zal verkocht worden voor 499 euro. De tweede Midnight Black variant zal echter 559 euro kosten en komen met 8GB RAM en 128GB opslagruimte.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters