OnePlus 5: vijf nieuwe features die je moet kennen

Het nieuwste OnePlus vlaggenschip toestel is een feit. Na de OnePlus 3 en 3T maken we nu kennis met de OnePlus 5, aangezien het getal vier in China ongeluk zou brengen. Het toestel is duidelijk een opvolger in de serie, maar komt met genoeg vernieuwingen om stand te houden tussen de andere vlaggenschip toestellen. Dit zijn de vijf meest spraakmakende features van de OnePlus 5. 

Hardware boost zorgt voor meer snelheid en verbeterde grafische prestaties

De OnePlus 5 is uitgerust met de uitverkozen processor voor 2017 vlaggenschip toestellen: de Snapdragon 835. Deze wordt gecombineerd met een Adreno 5400 GPU, welke vergeleken met de GPU van de OnePlus 3T maar liefst 25% betere grafische prestaties zou leveren. Daarnaast is het toestel ook een stuk sneller dan zijn voorganger. Naast de vernieuwde GPU en processor is hier ook de verbeterde UFS 2.1 opslag verantwoordelijk voor. OnePlus geeft aan dat hierdoor alles een stuk soepeler verloopt, van het installeren van nieuwe apps tot het laden van zware spelletjes.

OnePlus 5

Dual camera setup met optische zoom

Aan de achterkant is het toestel uitgerust met een indrukwekkende dual camera setup. Deze bestaat bestaat uit een 16 megapixel sensor met een grote f/1.7 lensopening. Deze zorgt ervoor dat je nog betere beelden kunt schieten in onderbelichte situaties. Als tweede is er de 20 megapixel lens met een langere brandpuntsafstand. Hierdoor is het mogelijk om tweemaal optisch in te zoomen zonder dat er maar een pixel aan kwaliteitsverlies is. Door de twee camera’s te combineren kun je beelden creëren met een lage scherptediepte.

OnePlus 5

Display met meer accurate en levendige kleuren

Hoewel de OnePlus 5 dezelfde schermgrootte en resolutie van 1080p heeft overgenomen van de OnePlus 3T, is het display wel degelijk vooruit gegaan met de ondersteuning van het DCI-P3 kleurengamma. De kleuren zijn vergeleken met het vorige model een stuk meer accuraat, waardoor de beelden op een natuurlijk manier tot leven komen.

OnePlus 5

Android 7.1.1 met verbeterde OxygenOS ervaring

Eén van de dingen waar je je het meest aan kan ergeren bij een smartphone is het besturingssysteem. Het is ook één van de dingen waardoor je helemaal verliefd kunt worden op een telefoon. De OnePlus 5 draait op Android 7.1.1 met daarover heen het OxygenOS systeem van OnePlus. Het bedrijf heeft ervoor gezorgd dat de eigen Android skin geraffineerd op het toestel draait en heeft nieuwe features toegevoegd. Zo is er onder andere een intelligente leesmodus, de mogelijkheid om offscreen handgebaren te gebruiken, een automatische nachtmodus en de mogelijkheid om vibratie patronen in te stellen.

Oxygen OS

OnePlus 5 met efficiëntere RAM mogelijkheid

Net zoals bij zijn voorganger heb je bij de OnePlus 5 de keuze tussen 64GB of 128GB opslagruimte. Mensen die kiezen voor 128GB  krijgen echter een betere deal dan bij de OnePlus 3T. In plaats van 6GB RAM krijgen ze namelijk maar liefst 8GB LPDDR4X RAM. Volgens OnePlus zelf zou dit 17% efficiënter omgaan met de energie, waardoor het mogelijk is om meer apps tegelijk zonder problemen open te hebben staan.

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters