Officieel beeldmateriaal toont dunne schermranden OnePlus 5T

Er is opnieuw een afbeelding opgedoken van de OnePlus 5T. De dunnere schermranden zijn duidelijk te onderscheiden, inclusief de afwezigheid van een vingerafdrukscanner. Wat is de ambitieuze fabrikant van plan?

Dunne schermranden en OnePlus

High-end smartphones worden steeds duurder. De Samsung Galaxy S8 is dankzij scherpe aanbiedingen nog voor een mooie prijs te scoren, maar de concurrentie zet steeds meer stappen richting de duizend euro. Overigens doet de Samsung Galaxy Note 8 daar net zo goed aan mee. Een bedrijf dat dezelfde of zelfs betere prestaties biedt voor minder, is OnePlus.

Goed, de OnePlus 5 is allang niet meer zo goedkoop als de Oneplus One. Maar toch krijg je voor 500 euro de Snapdragon 835, dezelfde chipset als in de Samsung Galaxy Note 8. Natuurlijk draait een smartphone om veel meer dan alleen de chip, maar het blijft een zeer scherpe deal. Dit jaar was er echter een detail waardoor OnePlus toch net niet mee kon komen: dunne schermranden.

OnePlus 5 review design
De OnePlus 5

Pas dit jaar wierpen alle grote fabrikanten zich op nieuwe schermtechnologie. Schermtechnologie waardoor toestellen opeens zeer dunne schermranden hebben. Helaas is dat nou precies het soort innovatie dat vooral het eerste jaar peperduur is, al helemaal als slechts een paar fabrikanten high-end panelen kunnen leveren op grote schaal.

Daardoor moest de OnePlus 5 het nog een jaartje met dikke schermranden doen. Het toestel kan zich verder prima meten met veel duurdere toestellen, maar voor de doorsnee consument is design het belangrijkste. Dat is het eerste wat opvalt. Dat is de reden dat je de OnePlus 5 minder snel naast de Samsung Galaxy S8 legt.

Gelukkig komt daar binnenkort hoogstwaarschijnlijk verandering in. Steeds meer geruchten en gelekte informatie wijzen erop dat OnePlus in november de OnePlus 5T gaat lanceren. Vorig jaar deed de Chinese fabrikant hetzelfde met de OnePlus 3T. Waar de OnePlus 3T een betere selfiecamera, grotere batterij en een nieuwere chipset bood, pakt de OnePlus 5T het anders aan.

De OnePlus 3T was niet te onderscheiden van de OnePlus 3, naast een nieuw kleurtje. De OnePlus 5T heeft daarentegen een compleet nieuw design, met dunne schermranden. De chipset blijft hetzelfde, maar dat mag de pret niet drukken. De prestaties van de OnePlus 5 bewijzen dat je voorlopig ook niet meer nodig hebt.

Gelekte afbeelding toont OnePlus 5T

Maar hoe gaat dat dan eruit zien? Android Authority heeft alvast een gedeeltelijk antwoord gegeven op die vraag. De techsite heeft een afbeelding bemachtigt van de OnePlus 5T, afkomstig van een volgens hen betrouwbare bron. Het lijkt om een screenshot te gaan uit een promotievideo of teaser.

OnePlus 5T

De dunnere randen en het nieuwe frame vallen meteen op. De onderstaande afbeelding is wat lichter gemaakt, zodat de details beter naar voren komen. Ook lijkt er geen vingerafdrukscanner onder het scherm te zitten. Daar is geen plaats meer voor, en zelfs Samsung krijgt het niet voor elkaar om de technologie in het scherm te verwerken. Laat staan OnePlus.

OnePlus 5T

Je kunt een groter 6.0-inch scherm met een resolutie van 2160 x 1080 verwachten, met een beeldverhouding van 18:9. Ter vergelijking: de OnePlus 5 heeft een 5.5-inch 1080p scherm, met een beeldverhouding van 16:9. Wat ons betreft blijft Full HD ruimschoots voldoende, zeker met de accuduur in het achterhoofd. Anno 2017 moet OnePlus de stap naar een hogere resolutie echter wel zetten.

Hopelijk heeft het toestel dus ook een grotere batterij. Gelukkig horen we hoogstwaarschijnlijk zeer binnenkort al meer, want OnePlus zal ongetwijfeld beginnen met het teasen van de OnePlus 5T. Check ondertussen dit toffe artikel over Shenzhen, het bijzondere mekka der smartphones waar de OnePlus 5 is ontstaan.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters