OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter!

De OnePlus 5T is nu officieel te koop, voor het aantrekkelijke prijskaartje van 500 euro. De iPhone X is met zijn 1159 euro meer dan dubbel zo duur. Merk je dat in de prestaties van beide toestellen? Check deze speedtest voor het voorzichtige antwoord.

OnePlus 5T en iPhone X gooien hoge ogen

De OnePlus 5T is eindelijk verkrijgbaar. OnePlus heeft volgens reviewers, hier lees je de onze, een pareltje afgeleverd. Je kunt als gebruiker rekenenen op topspecificaties, met prestaties die op dit moment niet overtroffen worden door andere Android smartphones. En dat voor zo’n schappelijke prijs!

Het nieuwe toestel valt echter vooral op door zijn design. Zijn voorganger, de OnePlus 5, maakte namelijk ook al gebruik van dezelfde processor. De OnePlus 5T moet het dus hebben van zijn nieuwe design, met dunnere schermranden en een groter scherm. Hmm, waar kennen we dat toch van? Precies, de iPhone X. Een toestel dat al helemaal in Nederland twee keer zo duur is.

OnePlus 5T review uitgelicht

Wat krijg je daarvoor terug? Over het design valt te twisten, maar Apple heeft een specspakket afgeleverd om van te watertanden. Benchmarktests laten zien dat geen enkele andere fabrikant aan de pure power van de chip van de iPhone X kan tippen. Maar wat brengt dat jou, de gebruiker, in de praktijk?

Verrassend weinig, helaas. Anno 2017 is vrijwel elke smartphone razendsnel, dus daar hoef je je al lang niet meer druk om te maken. In plaats daarvan merk je vooral verschil als het om werkgeheugen gaat. De OnePlus 5T kan bijvoorbeeld verschillende zware games en apps tegelijkertijd openhouden. Daardoor kun je wisselen, of later terugkomen, zonder dat de app in kwestie opnieuw wordt opgestart.

Dat geldt helaas niet voor iPhones, die bekend staan om hun geringe werkgeheugen. Dat is in principe geen probleem dankzij de onovertroffen optimalisatie van Apple, maar als het om snel apps openen gaat, merk je helaas toch dat iPhones achterblijven. En wat heb je aan die ene procent extra snelheid wanneer je app vergeten is waar je was gebleven? Als Facebook niet meer je tijdlijn op dezelfde plek opent. Als je favoriete game weer opnieuw de wereld moet laden.

OnePlus 5T vs iPhone X speedtest

Precies, weinig. Apple werkt er hard aan om die problemen in iOS 11 op te lossen, maar in de tussentijd is het even behelpen. Het bekende Youtubekanaal EverythingApplePro besloot de iPhone X naast de OnePlus 5T te leggen. Welk toestel is sneller in een simpele speedtest? Laten we vooropstellen dat dit soort vergelijkingen allesbehalve wetenschappelijk zijn, en lang niet alles zeggen. Toch is het interessant, vooral gezien het bizarre prijskaartje van de iPhone X.

En damn, de resultaten vallen op. We wisten al dat Face Unlock op de OnePlus 5T veel sneller (en minder veilig) is dan Face ID op de iPhone X. Maar de software van de OnePlus 5T doet daar nog een flinke schep bovenop. Het toestel draait nagenoeg stock Android, een razendsnel stukje software. Daar kan het vrij nieuwe iOS 11 en de hardware van de iPhone X op dit moment simpelweg niet tegenop, zoals je kunt zien.

De OnePlus 5T is dus een zeer interessant toestel, vooral gezien de prijs. We kunnen het niet genoeg herhalen: de iPhone X kost 1159 euro in Nederland, de OnePlus 5T 500 euro. En dan hebben we het qua prestaties dus niet eens over een verschil in het nadeel van de OnePlus 5T. Check hier onze review! Niet alles draait natuurlijk om prestaties. Op het vlak van bijvoorbeeld fotografie kan OnePlus nog veel van Apple leren..

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters