Benchmarktest OnePlus 5T duikt op: snelste Android smartphone?

De marketingmachine van OnePlus draait op volle toeren. Komende donderdag gaat het Chinese merk de OnePlus 5T onthullen, de opvolger van de OnePlus 5. Ja nu al, slechts een half jaar na het vorige toestel. Dunne schermranden zijn de grote trend van 2017, dus OnePlus kon niet achterblijven.

OnePlus 5T: nieuw design

Waar de OnePlus 3T vooral een specs-upgrade bood, moet de OnePlus 5T het dus hebben van zijn design. De afgelopen weken zijn er al talloze foto’s, renders en zelfs video’s van het onaangekondigde toestel opgedoken. Het ambitieuze merk staat bekend om zijn opvallende marketingtrucs. Zo heeft OnePlus bijvoorbeeld al uitgebreid bepaalde details van de OnePlus 5T openlijk besproken.

OnePlus 5T

De OnePlus 5T heeft dus een groter scherm, en dunnere schermranden. Maar hoe presteert het toestel qua specificaties? Je kunt nog steeds op de Snapdragon 835 rekenen, maar wellicht presteert de Android smartphone toch beter dan zijn voorganger. We kunnen nu voorzichtig antwoord gaan geven op die vraag.

OnePlus 5T gespot in benchmarktest

Een mysterieus OnePlus-toestel met het modelnummer A5010 is namelijk opgedoken. Het toestel werd gespot in de database van Geekbench, een benchmarktest waarmee de prestaties van smartphones gemeten kan worden. De scores die daaruit voortkomen kun je vervolgens met elkaar vergelijken.

Vrijwel elk Android-vlaggenschip maakt op dit moment gebruik van de Snapdragon 835. Jammer, want de consument profiteert ervan wanneer er meer concurrentie op dat vlak is. Toch weet de nieuwe OnePlus een van de hoogste scores binnen te harken, zelfs vergeleken met andere toestellen met dezelfde chipset.

OnePlus 5T Geekbench

Samen met de HTC U11 is de OnePlus 5T de snelste Android smartphone met de Snapdragon 835. Het onaangekondigde toestel haalde een single core-score van 1959 en een multi core-score van 6742. Benchmarktests zeggen niet alles, maar het is duidelijk dat we met een krachtige smartphone te maken hebben.

Verder valt helaas op dat de OnePlus 5T tijdens de benchmarktest op Android 7.1 Nougat draaide. Android 8.0 Oreo is al een tijdje uit, dus we hoopten dat het toestel met die update gelanceerd zou gaan worden. Komende donderdag horen we meer! Check hier ondertussen het laatste nieuws over de OnePlus 5T.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters