Black Friday en Cyber Monday: waarom OnePlus niet mee doet

Vandaag is het Cyber Monday, een van origine Amerikaans shopfestijn, waarbij internetwinkels met fikse kortingen strooien. Het feest begon echter al afgelopen vrijdag, met Black Friday. In ons dossier vind je alle grote kortingen, die meestal nu nog steeds gelden! Want ja, dit fenomeen is ook naar Nederland overgewaaid. Maar waar is OnePlus met de OnePlus 5T?

Cyber Monday en Black Friday: waar blijft OnePlus?

Vrijwel elke smartphonefabrikant biedt zijn smartphones tijdelijk met grote kortingen aan. De iPhone X blijft achter, maar dat is logisch. Het gloednieuwe toestel is immers niet voorradig. Een andere opvallende uitzondering is OnePlus, het ambitieuze Chinese bedrijf dat onlangs de OnePlus 5T onthulde.

Technisch gezien is het toestel wel iets goedkoper. Een cent, om precies te zijn. Daar zit echter een duidelijke boodschap achter. OnePlus is namelijk tegen de flinke kortingen die je op dit moment overal ziet. Het bedrijf staat bekend om zijn aparte strategie: het verkoopt zijn toestellen direct aan de consument, met dunne winstmarges. Daardoor kan het voor een lage prijs meer bieden dan de concurrentie. En ja, daar zijn ze ook in geslaagd.

OnePlus 5T review designMaar dat zorgt er ook voor dat ze niet nog lager kunnen gaan zitten, aldus een officieel statement van het bedrijf: “Het is ons doel om technologie met de wereld te delen. Dat is de reden dat onze toestellen het hele jaar een eerlijke prijs hebben, zodat je niet achterdochtig de prijzen hoeft te checken. Zeg nee tegen Black Friday prijsspelletjes. (…) We houden liever de focus op het maken van goede producten die we met de wereld willen delen. Om dat te kunnen doen, moeten we geld verdienen. Maar tegelijkertijd willen onze gebruikers geld besparen.”

Marketingpraat, maar OnePlus heeft een punt

Het onzelfzuchtige toontje in dit statement is natuurlijk pure marketingpraat. Maar OnePlus heeft zeker gelijk: andere fabrikanten houden prijzen soms kunstmatig hoog, om ze dan vervolgens tijdens Black Friday en Cyber Monday tijdelijk te verlagen. Daarmee wordt je als consument beetgenomen. OnePlus beweert je het hele jaar de beste deal te bieden, en eerlijk gezegd lijkt dat ook echt te kloppen.

“Dat is waarom eerlijke prijzen belangrijk zijn. Geen bullshit meer, houd het simpel. Wij verdienen geld om het product te kunnen maken en het team te voeden. Jij bespaart geld en krijgt de beste gebruikservaring, of het nou Black Friday is of Taco Tuesday. Dus koop vandaag je OnePlus 5T (…), met slechts een cent korting. (…) Je krijgt geen gigantische korting als je vandaag bestelt, je krijgt het beste apparaat dat we ooit hebben gemaakt, en de voldoening dat je een smartphone ondersteunt die verandert hoe onze industrie werkt.”

Carl Pei, de oprichter van OnePlus

Grote woorden, maar in de kern heeft het bedrijf absoluut gelijk. De Chinese fabrikant bood wel tijdelijk zijn Dash Power Bundle met vijftig procent korting aan. De OnePlus 5T blijft een goedkoop toestel, het hele jaar door, maar is de Android smartphone ook de moeite waard? Je leest het in onze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters