‘Maak kennis met de OnePlus 5T: gloednieuw design’

Verrassing: opeens is naar verluidt dan toch de OnePlus 5T gelekt, inclusief een fris nieuw design. Of hebben we hier met een heel ander toestel te maken?

Maak kennis met de… OnePlus 5T?

De smartphonewereld is soms een verwarrende achtbaan. Vorige week dook het gerucht op dat OnePlus de OnePlus 5T over gaat slaan. Het lijkt een logische zet: de OnePlus 5 loopt nog steeds erg goed, en er is niet een betere chip beschikbaar. Vorig jaar was dat wel het geval met de OnePlus 3.

Vanmorgen is er echter een tegengeluid opgedoken. Volgens een vermeende bron van GizmoChina gaat de ambitieuze fabrikant toch echt een OnePlus 5T lanceren. Laat ons voorop stellen dat GizmoChina nou niet bepaald de meest betrouwbare bron is, dus neem dit nieuws met een korrel zout. Zout erbij gepakt? Allright, maak kennis met de vermeende OnePlus 5T.

De OnePlus 5T

Volgens de bekende website zal OnePlus het nieuwe toestel in november uitbrengen, vijf maanden na de release van de OnePlus 5. Balen voor consumenten die net het toestel hebben aangeschaft, want in tegenstelling tot vorig jaar ga je dit keer wel echt het verschil meteen merken. De OnePlus 5T krijgt naar verluidt namelijk een gloednieuw design.

De bovenstaande foto is naar verluidt een gelekte render van het toestel. De toestellen van OnePlus konden zich afgelopen jaren met gemak meten met de veel duurdere concurrentie. De OnePlus 5 kon dat ook qua specs, maar door de dikke schermranden kon je het toestel qua design nou niet bepaald naast bijvoorbeeld de Galaxy S8 leggen.

Oppo of OnePlus?

De OnePlus 5T brengt daar verandering in, zoals je kunt zien. Althans, als het hier echt om een render van het onaangekondigde toestel gaat. Deze render komt namelijk exact overeen met een eerder gelekte afbeelding van de Oppo F5. Aan de andere kant zegt dat niet zoveel, gezien OnePlus tot hetzelfde moederbedrijf als Oppo behoort. De OnePlus 5 recyclede ook het design van een Oppo smartphone.

OnePlus 5T
De eerder gelekte Oppo F5

We zien de kenmerkende witte uitvoering van Oppo, die OnePlus waarschijnlijk voor zwart zal verruilen. Het design doet denken aan de Samsung Galaxy S8, met afgeronde hoeken aan de onder- en bovenkant. Het ziet er in ieder geval een stuk moderner uit dan de OnePlus 5. Het is zelfs zo’n grote stap, dat men al speculeert dat we eigenlijk naar de OnePlus 6 aan het kijken zijn.

Volgens de mysterieuze bron heeft de OnePlus 5T een 6-inch scherm met een resolutie van 2160 x 1080. Daarmee stapt ook OnePlus over op de ondertussen zeer populaire beeldverhouding van 18:9. We zijn vooral benieuwd naar de verdere specificaties. Een release in november betekent dat er geen betere chip beschikbaar zal zijn. Krijgen we een grotere batterij? Een betere camera?

Een flinke zak zout

Voorlopig blijven we het afwachten, met een flinke bak zout binnen handbereik. November nadert snel, dus zeer binnenkort zullen we meer gaan horen. De kans is groot dat we hier gewoon met een Oppo smartphone te maken hebben, die de basis van de OnePlus 6 gaat vormen. Een eerdere lancering in 2018 lijkt aannemelijk, maar een OnePlus 5T in november? Het zou ons verrassen.

Check ook de unieke Pokémon Go-variant die de Nederlandse politie gaat uitbrengen: Automon. Of lees onze review van de iPhone 8, een toestel dat tegelijkertijd indruk maakt en tegenvalt.

Via: GizmoChina

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters