Renders gelekt: OnePlus recyclet opnieuw design iPhone 6 voor OnePlus 5T

Opnieuw zijn er officieel ogende renders van de OnePlus 5T gelekt. De conclusie is zeer duidelijk: OnePlus borduurt opnieuw op het design van de iPhone 6 voort. Althans, als je naar de achterkant kijkt.

OnePlus 5T: nieuw design?

De OnePlus 5 is zonder meer een toptoestel, al helemaal qua prestaties. Een vlak waarop het toestel minder indruk maakt, is het design. Ja, het is een mooie smartphone, maar het design kennen we allemaal ergens van. Precies, de iPhone 7 Plus. OnePlus is lang niet de enige fabrikant die zich daar schuldig aan maakt, maar na de vrij unieke OnePlus One en OnePlus 3 was het voor diehard fans toch lichtelijk teleurstellend.

OnePlus 5 JCC+
De OnePlus 5 JCC+

Althans, de vorige modellen van het ambitieuze merk waren ook op toestellen van Oppo gebaseerd. Dat is het zusterbedrijf van OnePlus. Met zulke dunne winstmarges moet OnePlus wel op zijn grotere broer meeliften, met een eigen touch qua specificaties en software. Het resultaat is spectaculair, met prestaties waar bijvoorbeeld de Galaxy S8 niet aan kan tippen.

Op 16 november wordt de OnePlus 5T onthuld. Waar de OnePlus 3T enkel een specs-upgrade bood, doet de OnePlus 5T er ook een schepje bovenop als het om het design gaat. Het Chinese merk moet ook wel, nu de concurrentie dunnere schermranden heeft.

Voorkant vs achterkant

Fans hoeven echter niet te hopen op een uniekere inslag. Een Indiase techblog heeft officieel ogende renders van de OnePlus 5T gelekt. We zien het grotere 6.0-inch QHD scherm, met daaromheen de dunnere schermranden. Daardoor is de OnePlus 5T net zo compact als de OnePlus 5. Dat bevestigde de fabrikant met een teaser.

OnePlus 5T

Aan de achterkant verandert er weinig, naast de vingerafdrukscanner die daar nu opeens zit. Dat is geen verrassing. De OnePlus 5 is nog maar net zes maanden oud, dus het is logisch dat OnePlus niet nu al een compleet nieuw design in de strijd gooit. Apple recyclet met de iPhone 8 nog steeds een design uit 2014, dus OnePlus hoeft daar niet voor onder te doen..

Teleurstellend? Mwah. Juist door de dunnere schermranden en afgeronde hoeken krijgt het toestel aan de voorkant wel een eigen feel. Aan de achterkant is het een ander verhaal, vooral door de maar al te bekende antennelijnen. Lees hier meer over de toekomstplannen van OnePlus, of ontdek wat Samsung van plan is met de Galaxy S9.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters