Renders gelekt: OnePlus recyclet opnieuw design iPhone 6 voor OnePlus 5T

Opnieuw zijn er officieel ogende renders van de OnePlus 5T gelekt. De conclusie is zeer duidelijk: OnePlus borduurt opnieuw op het design van de iPhone 6 voort. Althans, als je naar de achterkant kijkt.

OnePlus 5T: nieuw design?

De OnePlus 5 is zonder meer een toptoestel, al helemaal qua prestaties. Een vlak waarop het toestel minder indruk maakt, is het design. Ja, het is een mooie smartphone, maar het design kennen we allemaal ergens van. Precies, de iPhone 7 Plus. OnePlus is lang niet de enige fabrikant die zich daar schuldig aan maakt, maar na de vrij unieke OnePlus One en OnePlus 3 was het voor diehard fans toch lichtelijk teleurstellend.

OnePlus 5 JCC+
De OnePlus 5 JCC+

Althans, de vorige modellen van het ambitieuze merk waren ook op toestellen van Oppo gebaseerd. Dat is het zusterbedrijf van OnePlus. Met zulke dunne winstmarges moet OnePlus wel op zijn grotere broer meeliften, met een eigen touch qua specificaties en software. Het resultaat is spectaculair, met prestaties waar bijvoorbeeld de Galaxy S8 niet aan kan tippen.

Op 16 november wordt de OnePlus 5T onthuld. Waar de OnePlus 3T enkel een specs-upgrade bood, doet de OnePlus 5T er ook een schepje bovenop als het om het design gaat. Het Chinese merk moet ook wel, nu de concurrentie dunnere schermranden heeft.

Voorkant vs achterkant

Fans hoeven echter niet te hopen op een uniekere inslag. Een Indiase techblog heeft officieel ogende renders van de OnePlus 5T gelekt. We zien het grotere 6.0-inch QHD scherm, met daaromheen de dunnere schermranden. Daardoor is de OnePlus 5T net zo compact als de OnePlus 5. Dat bevestigde de fabrikant met een teaser.

OnePlus 5T

Aan de achterkant verandert er weinig, naast de vingerafdrukscanner die daar nu opeens zit. Dat is geen verrassing. De OnePlus 5 is nog maar net zes maanden oud, dus het is logisch dat OnePlus niet nu al een compleet nieuw design in de strijd gooit. Apple recyclet met de iPhone 8 nog steeds een design uit 2014, dus OnePlus hoeft daar niet voor onder te doen..

Teleurstellend? Mwah. Juist door de dunnere schermranden en afgeronde hoeken krijgt het toestel aan de voorkant wel een eigen feel. Aan de achterkant is het een ander verhaal, vooral door de maar al te bekende antennelijnen. Lees hier meer over de toekomstplannen van OnePlus, of ontdek wat Samsung van plan is met de Galaxy S9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Richard Rogoz -

    Zie niet in wat dit ontwerp met de iPhone 6 van doen heeft. Net zoals de OP5 is dit eerder een ontwerp wat iets weg heeft van de iPhone 7 zoals eerder vermeld.

  2. Maarten -

    Er is nog een GROOT verschil tussen de iPhone en de OnePlus 5T. De prijs!
    Ik heb de OP3, echt een geweldig toestel voor de helft van de prijs van de concurrenten en hij doet qua prestaties zeker niet onder (misschien wel beter). Ik heb m nu ruim een jaar en ik hou ‘m sowieso nog zeker 2 jaar. Is nog net zo snel als voorheen en nooit problemen mee gehad.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters