Bijna! Oprichters OnePlus teasen details OnePlus 5T

De kans is groot dat je al hebt ontdekt dat de OnePlus 5 nu al een tijdje niet meer voorradig is. Daardoor begon de geruchtenmolen op gang te komen: komt er toch een OnePlus 5T? Vorig jaar verraste OnePlus met de OnePlus 3T, de opvolger van de OnePlus 3.

Het nieuwe model had verbeterde specificaties, maar bleef qua design identiek aan zijn voorganger. Consumenten konden kiezen voor een nieuw kleurtje, maar daar bleef het dan ook bij. Dit jaar is OnePlus naar verluidt iets anders van plan.

De OnePlus 5 is nog steeds een toptoestel, maar heeft een groot nadeel: het design. Begrijp ons niet verkeerd, het is een prachtig toestel. Maar waar je de OnePlus 3 nog gemakkelijk naast de veel duurdere concurrentie kon leggen, steekt de OnePlus 5 dan toch af. Samsung, LG, Xiaomi: iedereen stunt met dunne schermranden.

OnePlus 5T

OnePlus 5T krijgt AMOLED-scherm van Samsung?

Gelukkig komt OnePlus nu dus met een oplossing, de OnePlus 5T. De afgelopen weken kwam er in rap tempo meer informatie naar buiten. Zo weten we dat de Android smartphone naar verwachting rond 20 november zal worden onthuld. Ook zijn er verschillende foto’s gelekt.

De oprichters van OnePlus zijn ook volop aan het teasen geslagen. Vorige week deelden ze al vermeende camerasamples van de OnePlus 5T. Nu lijkt het erop dat OnePlus CEO Pete Lau nog een detail heeft onthuld, wat vervolgens weer werd gedeeld door Carl Pei:

Zijn tweet is allesbehalve specifiek, maar volgens insiders is dit een bevestiging dat OnePlus voor zijn nieuwe toestel opnieuw voor Samsung kiest. De vorige toestellen van de Chinese fabrikant hadden ook panelen van de Koreaanse fabrikant. Zeker nu is die bevestiging belangrijk.  Het enige alternatief voor Samsung is LG, en laat dat nou net de fabrikant zijn die nou niet bepaald positief in het nieuws kwam de afgelopen weken.

LG’s problemen

LG’s OLED-panelen zijn op zijn zachtst gezegd nou niet bepaald geliefd. Recensenten wezen op het belabberde scherm van de LG V30, en ook de Google Pixel 2 XL moet het afleggen tegen de concurrentie. Beide smartphones zijn verder toptoestellen, maar het scherm is wel een onderdeel waar je de hele dag tegenaan kijkt.

Dat OnePlus hoogstwaarschijnlijk opnieuw voor Samsung kiest, is dus een opluchting. Het wordt interessant om te zien waarmee de ambitieuze fabrikant op de proppen komt. De OnePlus 5T heeft naar verluidt een 6.0-inch scherm, met een beeldverhouding van 18:9. Hoe dun gaan de schermranden precies zijn?

Google Ppixel 2 XL
De Google Pixel 2 XL

Voorlopig blijft het bij geruchten op speculatie, maar gelukkig weten we over enkele weken meer. Check ondertussen dit slechte nieuws over de Samsung Galaxy S9, of lees Google’s reactie op de kritiek rondom het scherm van de Google Pixel 2 XL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Warre Robbe -

    Dunne Schermranden zijn lelijk en overbodig! Geef mij een gsm met een echte KNOP! Jammer dat OnePlus meegaat met die absurde Schermranden!

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters