OnePlus legt uit waarom je de OnePlus 5T niet draadloos op kunt laden

Android smartphones kunnen al enkele jaren draadloos opgeladen worden. Althans, als fabrikanten dat ondersteunden. Nu Apple dat na jaren ook opeens doet met zijn nieuwe toestellen, voelt de technologie opeens weer als nieuw. Slaat natuurlijk nergens op, maar dat is nou eenmaal de impact die een techgigant zoals Apple heeft. Maar hoe zit het met de OnePlus 5T?

Draadloos opladen: de toekomst?

Uiteindelijk profiteren Android-gebruikers daar ook van. Voor accessoire-fabrikanten is het nu opeens een stuk aantrekkelijker om draadloze charging-pads op de markt te brengen. Apple gebruikt hetzelfde protocol als Android, waardoor jij straks veel meer opties hebt als consument zijnde.

Toch is nog niet elke smartphonefabrikant van de partij. Niet alleen om geld te besparen, maar ook omdat het niet per se de volgende logische stap is. OnePlus is een goed voorbeeld van een prominente speler die draadloos opladen links laat liggen. Dat gaat de ambitieuze fabrikant ook doen met de OnePlus 5T, zo bevestigde mede-oprichter Pete Lau.

Apple draadloos opladen

Waarom? Omdat het volgens het bedrijf verre van perfect is. Volgens Lau klinkt de technologie als een ideale oplossing, maar valt dat in de praktijk vies tegen. Je kunt niet simpelweg je toestel neerleggen, je moet je telefoon precies goed uitlijnen. En wanneer je het toestel oppakt, wordt het niet opgeladen en begint dat spelletje opnieuw. Aldus OnePlus.

OnePlus 5T

Daarnaast wijst het bedrijf op de snelheid. Smartphones kunnen tegenwoordig razendsnel worden opgeladen, in het geval van OnePlus dankzij Dash Charge. Draadloos opladen komt simpelweg niet in de buurt. De output waarmee accessoirefabrikanten adverteren, wordt nooit volledig door de telefoon benut. Bovendien houdt de oplader van OnePlus je telefoon koel, door de ingebouwde chip.

Zijn dat argumenten om draadloos opladen helemaal af te schrijven? Absoluut niet, maar het is wel een keuze die fabrikanten moeten maken. Je kunt alle opties wel implementeren, maar dat maakt het uiteindelijke toestel duurder en in de meeste gevallen ook iets dikker. Bovendien werkt het niet met een metalen achterkant, wat de OnePlus 5T heeft. De iPhone X heeft niet voor niks zo’n kwetsbare glazen achterkant.

OnePlus 5T

Zeker met de prijsvoering van OnePlus is het dan ook een begrijpelijke keuze om de technologie niet te implementeren. Het is helemaal waar dat draadloos opladen verre van perfect is, maar het is aan jou als consument om te bepalen of je dat een deal-breaker vindt of niet. Lees hier het statement van OnePlus, en check hier het laatste nieuws over de OnePlus 5T.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters