OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken

Eindelijk is de OnePlus 5T officieel onthuld. De OnePlus 5 kwam in juni uit, maar nu kun je alweer je geld uitgeven aan de opvolger. Vorig jaar was die upgrade nou niet bepaald gigantisch. Het design van de OnePlus 3T was immers identiek aan dat van de OnePlus 3. Enkel onder de motorkap veranderde het een en ander, maar de doorsnee gebruiker had daar weinig van door.

OnePlus 5T: gloednieuw design

De OnePlus 5T slaat het over een andere boeg. Het nieuwe toestel van de Chinese fabrikant heeft een geheel nieuw uiterlijk. Sterker nog, toen de eerste renders lekten dacht men aanvankelijk dat het daarom om de OnePlus 6 ging. Een significant verschil dus. Maar nee, nog niet eens een half jaar na de OnePlus 5 heeft OnePlus een gloednieuw design geïntroduceerd.

Want ja, dunne schermranden zijn de grote trend van 2017. Waar je de OnePlus 3 makkelijk naast de veel duurdere concurrentie kon leggen, steekt de OnePlus 5 dan toch af vanwege de dikkere schermranden. En dat terwijl het verder zelfs de Galaxy S8 qua prestaties kan verslaan. De OnePlus 5T maakt dat helemaal goed met een groter 6-inch scherm met dunnere schermranden, inclusief de nieuwe beeldverhouding van 18:9.

Maar hoe pakt dat uit qua grootte? Is het toestel echt een stuk groter dan de OnePlus 5? Dankzij PhoneArena kunnen we nu het antwoord op die vraag geven. Je ziet het al meteen: de OnePlus 5T is net iets langer dan zijn voorganger. Toch valt het behoorlijk mee, zeker met de wetenschap dat de OnePlus 5 een 5.5-inch scherm heeft. De OnePlus 3T is nog een stukje kleiner.OnePlus 5T grootte vergeleken iPhone Galaxy S8 OnePlus 3

En de Galaxy S8? Die is echt een flink stuk kleiner dan de OnePlus 5T. Wij vonden het verschil in de praktijk meevallen, maar zo naast elkaar gezet valt het verschil wel op. De Samsung Galaxy Note 8 is wel een stuk langer, en de Galaxy S8 Plus is vergelijkbaar. Het blijft een kwestie van wennen, maar het zijn allesbehalve compacte smartphones.

OnePlus 5T grootte vergeleken iPhone Galaxy S8 OnePlus 3

Tot slot pakken we er nog een geduchte concurrent bij: de iPhone X. Ook Apple koos dit jaar voor dunne schermranden, inclusief de controversiële notch. We wisten al dat de iPhone X een compact toestel is, maar dat valt al helemaal op naast de OnePlus 5T. Apple’s toestel heeft aan de boven- en onderkant ook dunnere randen. Naast de iPhone 8 heeft OnePlus al helemaal een mooi toestel afgeleverd, zeker gezien de prijs.

OnePlus 5T grootte vergeleken iPhone Galaxy S8 OnePlus 3

Met het design van de OnePlus 5T zit het dus wel goed. Maar wat is er verder allemaal nieuw? We hebben het in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Check ook onze preview, waarin we je over onze eerste week met de nieuwe Android smartphone vertellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. barrrrt -

    Voordeel van oneplus is dat je vrij bent om het OS volledig aan te passen in kleur vorm maar ook om je privegegevens meer te beschermen.
    iets dat andere toestellen niet toestaan. overigens wordt de oneplus gemaakt door OPPO . De Oppo toestellen zijn vaak nog iets beter , dunner en ook goedkoper, maar het OS op de Oppo is net als iOS en Samsung – Android een meer gesloten systeem.

    My 5 cents..

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters