Snelle innovatie: wacht met het kopen van de OnePlus 5T

Vorig jaar kwam de OnePlus 5 uit, het nieuwe toestel van de ambitieuze Chinese fabrikant OnePlus. Het toestel kon zich qua prestaties met gemak meten met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8. Opmerkelijk, gezien de OnePlus 5 een prijskaartje van 500 euro had. Toch ging de vergelijking voor het eerst in een paar jaar niet helemaal op.

OnePlus 5T: snelle correctie

Waar de duurdere concurrentie dunne schermranden implementeerden, bleef OnePlus achter. Logisch, want de benodigde schermtechnologie is nou eenmaal nieuw en daarmee prijzig. Maar ja, de schermranden van de OnePlus 5 zijn dan opeens opvallend dik. Opeens was het geen kwestie meer van: hetzelfde, maar dan voor veel minder.

Dat maakte de fabrikant opvallend snel goed met de OnePlus 5T, minder dan een half jaar na de OnePlus 5. Dat deed de ambitieuze smartphonemaker ook al met de OnePlus 3T. Maar waar de OnePlus 3T de focus legde op nieuwe hardware en duurder was dan de OnePlus 3, biedt de OnePlus 5T dunne schermranden voor dezelfde prijs.

OnePlus 5T review uitgelicht
De OnePlus 5T

Goed nieuws voor de consument die op zoek is naar een nieuwe smartphone. Maar belabberd nieuws voor de eigenaren van een OnePlus 5. Begin dit jaar onthulde het bedrijf opnieuw een nieuw model. Het gaat om een Sandstone White uitvoering van de OnePlus 5T. De OnePlus One, het allereerste toestel van het bedrijf, had een Sandstone-achterkant.

Wacht op de OnePlus 6

Nu keert OnePlus terug naar zijn roots. Althans, dat wil het marketingmateriaal je doen geloven. Het klopt namelijk niet helemaal, zoals we je hier uitleggen. Ondertussen is de Sandstone White OnePlus 5T te koop. Althans, dat was het geval. Binnen twee uur was het toestel namelijk wereldwijd uitverkocht. Ook in Nederland. Dat zegt niet zoveel, gezien we niet weten hoeveel exemplaren OnePlus beschikbaar had. Hopelijk volgt binnenkort een nieuwe lading.

Toch raden we je aan het nieuwe toestel niet meer te kopen. Vergis je niet: de OnePlus 5T is op dat prijspunt de beste smartphone die je kunt krijgen. Je zult ook ongetwijfeld geen spijt krijgen van je aankoop. Maar toch is het zonde, want naar verwachting zal OnePlus binnen drie maanden de OnePlus 6 onthullen.

OnePlus 5T Sandstone White

Een toestel met én een vingerafdrukscanner in het scherm én gezichtsherkenning. OnePlus is het zusterbedrijf van Vivo. Die naam komt je waarschijnlijk bekend voor. Het is namelijk de eerste smartphonefabrikant die een vingerafdrukscanner in het scherm van zijn smartphone heeft verwerkt. Daarmee wordt een bekend probleem opgelost: dat er geen plek meer is aan de voorkant, door de dunne schermranden.

Nu hoeft de sensor niet naar de achterkant te verhuizen. Alles wijst erop dat OnePlus die schermtechnologie over gaat nemen voor de OnePlus 6. Bovendien is de kans dat de OnePlus 6 veel duurder wordt zeer klein. De fabrikant is de afgelopen jaren al in prijs gestegen. Om het label flagship killer te dragen, moet je wel echt in een andere prijscategorie zitten.

Bovendien krijgt de OnePlus 6 een verbeterde versie van Face Unlock, als we insiders moeten geloven. De OnePlus 5T kan sneller met gezichtsherkenning ontgrendeld worden dan de iPhone X, maar het is een stuk minder veilig. Dat wordt naar verluidt met het volgende toestel goed gemaakt, dankzij ingebouwde 3D-sensoren.

Vivo vingerafdrukscanner

Lang verhaal kort: binnen enkele maanden krijg je voor hetzelfde geld een betere smartphone. Dat geldt bijna altijd in smartphoneland, maar zelden lanceert een techgigant zijn flagships zo dicht op elkaar. OnePlus wil naar verluidt direct concurreren met de Galaxy S9, een toestel dat geen vingerafdrukscanner in het scherm heeft. De komende maanden barst de strijd dus los! Hier check je het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S9, en hier lees je alles over de OnePlus 6.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters