Plannen voor OnePlus 5T en OnePlus 6 gelekt

De OnePlus is ondertussen alweer een tijdje verkrijgbaar. Het is dan ook tijd om naar de toekomst te kijken: komt er een OnePlus 5T? En hoe zit het met de OnePlus 6? Bronnen binnen de industrie geven antwoord.

OnePlus 5T?

De OnePlus 5 is een toptoestel, al helemaal qua performance. Zelfs de Galaxy Note 8 kan niet aan de vloeiendheid van de software tippen. Qua design, camera’s en andere aspecten is de vergelijking echter ongelukkig. 2017 is een ongemakkelijk overgangsjaar. Elke grote fabrikant stapte over op dunne schermranden. De komende jaren zal dat pas naar beneden sijpelen.

Dan krijgen ook mid-range toestellen dunne schermranden, en kunnen kleinere fabrikanten het zich veroorloven met hun kleine winstmarges. Daardoor was het dit jaar lastig voor OnePlus om echt naast de high-end giganten te gaan staan. Vorig jaar kon dat wel, maar nu valt het ietwat gedateerde design van de OnePlus 5 meteen op. Qua prestaties veegt OnePlus geregeld de vloer aan met veel duurdere toestellen, maar het oog wil ook wat.

OnePlus 5

Dit najaar zit sowieso propvol. De Samsung Galaxy Note 8, LG V30, iPhone X, Pixel 2 en iPhone 8 bestormen allemaal de markt. Het verraste ons dan ook niet toen een betrouwbare bron deze week erop wees dat OnePlus plannen voor een OnePlus 5T heeft geschrapt. Vorig jaar had de normale OnePlus 3 de Snapdragon 835 onder de motorkap, en deed de OnePlus 3T er een schepje bovenop met de Snapdragon 821 en andere upgrades.

OnePlus 6 komt eerder dit jaar

De langverwachte Snapdragon 836 is dit jaar uitgesteld. Het is dus niet mogelijk om op dat vlak een schepje bovenop de Snapdragon 835 te doen. Bovendien was het voor consumenten zuur dat er vlak na hun aanschaf van de OnePlus 3 meteen een beter toestel uitkwam. Het is dan ook te begrijpen dat OnePlus dit jaar van een vergelijkbare lancering afziet.

Die beslissing heeft ook verdere vervolgen. Naar verluidt wil de fabrikant zijn volgende vlaggenschip al eerder uit gaan brengen. Volgens bronnen is de ambitieuze fabrikant van plan om de OnePlus 6 ergens begin 2017 uit te gaan brengen. Op dit moment weten we nog niks over het toestel. Als deze geruchten echt kloppen, dan zullen we binnenkort meer gaan horen. De geruchtenmolen komt immers ieder jaar een paar maanden van te voren op gang.

OnePlus 5 JCC+

Het wordt interessant om te zien waarmee het bedrijf volgend jaar op de proppen komt. De schermtechnologie die nodig is voor dunne schermranden blijft schaars. Wil OnePlus daarom juist eerder zijn toestel uitbrengen, om zo nog niet helemaal achter te lopen? Of komt het wel met een hypermodern design? We gaan het allemaal ontdekken!

Via: Android Marvel

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters