Bizarre reclame OnePlus vergelijkt OnePlus 5T met Galaxy Note 8

OnePlus is de koning in aandacht trekken, en dat is lang niet altijd een goede zaak. Het Chinese bedrijf heeft aardig wat controversie achter de rug. Denk bijvoorbeeld aan de campagne waarin vrouwen op ongepaste wijze beloond werden met een smartphone, of de actie waarin fans aangemoedigd werden hun oude smartphone te slopen. 

Bizarre speedtest: OnePlus 5T vs Samsung Galaxy Note 8

Dat gebeurde allemaal vooral in het eerste jaar, het jaar van de OnePlus One. Sindsdien is de ambitieuze fabrikant iets volwassener geworden. OnePlus houdt er nog steeds van om zijn spelletje op het grensje te spelen, en soms net erover heen. Geheel onacceptabel of bijzonder spannend wordt het echter niet meer. De nieuwe reclames en campagnes van het bedrijf spelen vooral de bizarre kaart.

OnePlus 5T Samsung Galaxy Note 8

Check bijvoorbeeld de nieuwste video van OnePlus. Het idee achter deze campagne is vrij simpel: de OnePlus 5T wordt vergeleken met de Samsung Galaxy Note 8. Een goed plan, dat al door talloze YouTubers is uitgevoerd. De smartphonefabrikant doet het echter.. op zijn eigen manier. Getiteld ‘OnePlus 5 – The Cactus Test.’

De video presenteert twee ‘stupid men’, die de snelheid van de OnePlus 5T en Galaxy Note 8 testen. Beide mannen hebben een toestel in hun handen, maar de omstandigheden maken het testen relatief pittig: ze worden aangevallen door cactussen, die afgevuurd worden met een katapult. Waarom? Geen idee.

Degene die als eerste de twintig meest gebruikte apps heeft geopend, mag de ruimte verlaten. En ja hoor, de OnePlus 5T komt als winnaar uit de bus. Nu is het toestel daadwerkelijk razendsnel, maar een vergelijking in de vorm van reclame is altijd ongeloofwaardig.

OnePlus heeft zijn doel in ieder geval bereikt: opvallen. En ach, de video pakt nog best hilarisch uit. Het doet een beetje denken aan de bizarre Steve Jobs reclames van Motorola. Dat merk heeft ook een bizarre geschiedenis als het om campagnes gaat. Denk bijvoorbeeld aan die keer dat Motorola exact een reclame van Samsung namaakte. Genieten!

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters