Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen

De OnePlus 5T is gisteren eindelijk onthuld en zal op 21 november alweer te koop zijn. Het toestel komt met een paar mooie features en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Maar zoals altijd heeft elk toestel ook weer mindere punten. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de OnePlus 5T te gaan.

Naadloze ervaring

De OnePlus 5T is vergeleken met de OnePlus 5 niet baanbrekend vernieuwend, maar hij komt met een sterk pakket aan features. Zo is hij uitgerust met de snelle en efficiënte Snapdragon 835 chipset van Qualcomm en valt er over de 6GB of 8GB aan werkgeheugen ook helemaal niet te klagen. De Adreno 540 GPU zorgt voor mooie graphics en in combinatie met de chipset zorgt dit weer voor een naadloze game-ervaring. Ook kun je zonder problemen van alles open hebben staan, zonder dat het toestel langzaam wordt. Dit komt onder andere door de zogenaamde dual-lane opslag, waarmee apps sneller gelezen en geladen kunnen worden.

OnePlus 5T pers

Sneller dan snel opladen

Afgezien van allerlei futuristisch klinkende concepten voor opladers, die binnen enkele minuten je toestel opgeladen zouden hebben, komt de OnePlus 5T met één van de snelste oplaadtechnieken. Er zijn verschillende snellaadtechnieken, maar Dash Charge van OnePlus is één van de beste. Binnen een half uur is je toestel voor zo’n 60 procent weer opgeladen en kun je weer vrolijk verder. Dit compenseert voor het feit dat de batterij maar een magere 3300mAh capaciteit heeft. Je hoeft je overigens ook geen zorgen te maken dat je toestel overhit raakt tijdens het opladen. Het energiebeheer wordt namelijk verzorgd in de oplader zelf. Hoewel het toestel snel opgeladen is, ondersteunt het aan de andere kant weer geen draadloos opladen.

OnePlus 5T

Voor headphone jack liefhebbers

Als je nog zo lang mogelijk vast wilt houden aan de goede oude headphone jack, is dit toestel een mooie optie. Je kunt nog gewoon je koptelefoon via de geliefde poort aansluiten en tegelijkertijd ook het toestel opladen via de andere poort. Er zal echter op een gegeven moment waarschijnlijk wel een tijd komen, dat het erg moeilijk zal worden om nog een toestel met een 3.5mm poort te vinden. Geniet er dus van zolang het nog kan.

Geen Android Oreo

Hoewel Android Oreo nu al wel een tijdje uit is, komt de OnePlus 5T nog met Android Nougat. Dat is wel een beetje jammer, aangezien je dan een nieuw toestel aanschaft met een verouderd besturingssysteem. Wanneer de Android Oreo update voor het toestel zal komen is niet bekend, maar het zal waarschijnlijk nog wel even duren. OnePlus zou namelijk nog moeten beginnen met het testprogramma.

OnePlus 5T pers

 

OnePlus 5T snel weer verouderd

Een ander nadeel aan de OnePlus 5T is dat het zo laat in het jaar is uitgekomen. Het jaar is namelijk alweer bijna voorbij en het lijkt erop dat we begin volgend jaar weer een hele nieuwe reeks aan premium toestellen kunnen verwachten. Dat betekent dat je met de 5T een toestel koopt, dat binnen de kortste keren weer verouderd zal zijn. Veel nieuwe toestellen komen onder andere weer met de allernieuwste Snapdragon chipset van Qualcomm en beginnen waarschijnlijk met een nieuwe serie trends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jan -

    Jullie zijn niet bij, want de update naar Android 8 (Oreo) is al verspreid en wordt druk getest. Tevens praten jullie niet over de nieuwe FaceID (heet anders, maar Alla) die schijnt beter en sneller te zijn dan de Apple xPhone.
    Om maar wat te noemen…..

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters