OnePlus 5T vs. OnePlus 5: cameravergelijking gelekt

Het lijkt erop dat OnePlus op de dag van de officiële OnePlus 5T onthulling niet meer zoveel te onthullen zal hebben. Eerder verschenen al unboxing foto’s van het toestel via ZDNet en ook de camera prestaties van de telefoon blijken nu al onder de loep te zijn genomen. De Duitse website heise.de zou namelijk ook al een exemplaar hebben bemachtigd en deelt met de wereld hoe de camera van de 5T stand houdt tegen die van de OnePlus 5.

Ook dubbele camera, geen telefoto lens

De OnePlus 5T lijkt ook te komen met een dubbele camera, net als zijn voorganger. Er is echter wel een groot verschil tussen de twee dual camera setups. De telefotolens van de OnePlus 5 is namelijk niet meer aanwezig bij het nieuwe toestel. In plaats daarvan krijgen beide lenzen van de OnePlus 5T dezelfde brandpuntsafstand van 27 mm. De lenzen zijn echter niet helemaal hetzelfde. De setup bestaat uit een f/1.7 16 megapixel schieter voor goed verlichte omstandigheden en een f/1.7 20 megapixel lens voor wanneer het wat donkerder is en voor het verzamelen van diepte-informatie voor de Portrait Mode.

Hogere ISO waarde OnePlus 5 bij studiolicht

Heise.de vergelijkt de foto’s, die beide toestellen opleveren, onder verschillende omstandigheden en over het algemeen lijken de smartphones vergelijkbare foto’s te maken. Hoe ze reageren op de verschillende belichtingsomstandigheden verschilt echter wel. Zo gebruikt de camera van de OnePlus 5 een lichtgevoeligheid van ISO 200 bij studiolicht, terwijl dit bij de 5T ISO 125 is. Hoe hoger het ISO getal, hoe minder licht nodig is voor een goed belichte foto.

OnePlus 5 en 5T camera vergeleken bij 1100 Lux
links OnePlus 5T en rechts OnePlus 5 bij 1100 Lux (studiolicht)

Overstap naar 20 megapixel lens onder 4 lux

Wanneer het wat donkerder wordt gaat de OnePlus 5T voor ISO 3200, tegenover de OnePlus 5 met ISO 5000. Tot ongeveer 4 Lux blijft de OnePlus 5T de 16 megapixel lens gebruiken om de foto’s te maken. Wanneer het echter nog donkerder wordt stapt het toestel over naar de 20 megapixel lens. Hoewel de resultaten grotendeels vergelijkbaar zijn, lijkt op de volgende foto de OnePlus 5T wat meer structuur in het hout van het schilderspalet weer te geven.

OnePlus 5T vs Oneplu 5
links OnePlus 5T en rechts OnePlus 5 bij ongeveer 10 lux

Minder zoom-details OnePlus 5T

Naast de belichtingsomstandigheden werd ook gekeken naar het inzoomen met studio belichting. De OnePlus 5T lijkt het hier wat moeilijker mee te hebben en levert minder details op dan de camera van de Oneplus 5.

OnePlus 5T vs OnePlus 5
Links OnePlus 5T met digitale zoom en rechts OnePlus 5 met optische zoom

Bokeh effect vergelijkbaar

Uiteraard werd ook gekeken naar Portrait Mode met het zogenaamde bokeh effect. Ook hier is er nauwelijk verschil tussen de twee dubbele camera’s.

OnePlus 5T vs OnePlus 5
Links OnePlus 5T en rechts OnePlus 5 met Portrait Mode

Via: PhoneArena, Heise

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters