Zes tips om meteen goed te beginnen met je OnePlus 5T

De OnePlus 5T deed onlangs zijn intrede in de smartphonewereld als net iets geavanceerder broertje van de OnePlus 5. Hoewel het toestel enkele gebreken heeft, is het een mooie telefoon en een goede optie tussen de rest van de vlaggenschepen. Mocht je de 5T hebben gekocht, hebben we hier zes tips om je op weg te helpen met je nieuwe smartphone.

Interface naar je hand zetten

De OnePlus 5T draait op Android Nougat met daarbovenop het OxygenOS systeem van OnePlus. Dit systeem geeft je veel vrijheid om de interface van je toestel naar hartelust aan te passen aan je wensen. Zo kun je bijvoorbeeld veranderen hoeveel kolommen met apps je op je homescherm hebt en hoe groot de iconen van deze apps zijn. Hiervoor houd je je vinger lang ingedrukt op het homescherm en kies je Settings > Home Screen Layout.

Behalve de grootte van je iconen is het ook mogelijk om de look zelf aan te passen. In de Play Store zijn er allerlei pakketten met iconen om op je toestel te installeren. Druk weer lang met je vinger op het homescherm en kies deze keer voor Settings > Icon Pack. Hier kun je de geïnstalleerde pakketten zien en selecteren. Als je gaat voor de optie More, word je begeleid naar de Play Store om extra pakketten te scoren.

Naast je iconen, kun je ook je knoppen aanpakken en bepalen hoe ze zich gedragen. De opties om dit te doen vind je onder Settings > Buttons. Hier kun je instellen wat er moet gebeuren als je bijvoorbeeld de terugknop lang ingedrukt houdt of op de homeknop twee keer tapt.

OnePlus 5T review design

Zwaaien naar je OnePlus 5T

Als je geen zin hebt om je toestel aan te raken, is het ook mogelijk om via handgebaren opdrachten te geven. Er zijn al verschillende voorgeprogrammeerde gebaren, die je kunt inschakelen door naar Settings > Gestures te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld tekenen in de lucht met twee vingers om je muziek af te spelen of te pauzeren. Naast de standaard gebaren, kun je ook zelf gebaren creëren. Hiervoor ga je weer naar Settings > Gestures en ga je door naar het Draw menu.

OnePlus 5T

Meerdere accounts voor één app

De OnePlus 5T komt met een handige feature voor als je meerdere accounts hebt van dezelfde social media app, zoals bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Met Parallel Apps is dat geen probleem en hoef je niet meer telkens uit en in te loggen. Ga in de settings naar Apps > Parallel Apps en schakel de optie hier in voor alle apps, waarvan je meerdere accounts hebt. De feature zorgt ervoor dat er voortaan twee iconen van de app zijn voor de twee verschillende accounts. Als je meer dan twee accounts hebt, moet je echter toch maar weer het inlog/uitlog spelletje spelen.

OnePlus 5T

Fullscreen filmpjes zonder zwarte balken

Met de OnePlus 5T krijg je een 18:9 beeldverhouding. Deze aspect ratio wordt steeds vaker gebruikt, maar er zijn nog behoorlijk wat filmpjes die bijvoorbeeld nog een 16:9 verhouding hebben. Dit kan zorgen voor zwarte balken, wanneer je eigenlijk fullscreen van een video wilt genieten. Gelukkig is er een manier om de balken weg te werken. Wanneer je geconfronteerd wordt met de balken moet je wat met het scherm spelen. Bij sommige apps werkt het om een inzoom swipe met je vingers te maken, terwijl je bij andere apps weer twee keer snel op het scherm moet tikken.

OnePlus 5T

Meer op je screenshot

Soms wil je ergens een screenshot van maken, maar past net niet alles op je display. En van wat niet zichtbaar is, kun je geen screenshot maken. Normaal gesproken is dat inderdaad zo, maar met de OnePlus 5T kan het op magische wijze toch weer wel. Je maakt zoals gebruikelijk een screenshot door de onderste volumeknop en de aan/uit knop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Vervolgens selecteer je het rechthoekige icoon onderaan het scherm, waarop het scherm zal beginnen met scrollen. Als er is gescrold naar wat je nog meer op je screenshot wilt hebben, tap je op het scherm en je hebt lekker vals gespeeld.

Rustig lezen

Als je aan het einde van de dag lekker in bed ligt en nog wat wilt lezen op je toestel, helpt de OnePlus 5T je graag een handje. Hij is namelijk uitgerust met een speciale leesmodus, welke het gevoel van een e-reader nabootst met een zwart/wit scherm. Om dit in te schakelen ga je naar Settings > Display > Reading Mode. Je kunt ook standaard de modus voor bepaalde apps instellen, waar je bijvoorbeeld vaak iets in leest.. Hiervoor ga je weer naar het Reading Mode menu en selecteer je het plus icoontje. Vervolgens kun je verschillende apps aanvinken, die standaard in de leesmodus moeten opereren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters