OnePlus 6 verslaat Samsung Galaxy S9 Plus in gelekte test

De geruchtenmolen is weer flink op gang gekomen. Niet alleen de Samsung Galaxy Note 9 komt geregeld voorbij, maar ook de nieuwe iPhones van eind dit jaar worden al vaak besproken. Waar we op de korte termijn echter vooral naar uitkijken, is de OnePlus 6.

OnePlus 6 benchmarktest duikt op

OnePlus weet elk jaar weer qua prestaties de nieuwe Galaxy te verslaan, met toch een zacht prijsje. Een flagship voor weinig geld. Dat is de afgelopen jaren met de hogere prijzen van OnePlus wel minder geworden, maar 500 euro blijft een superdeal!

Onlangs lekten de specificaties van de OnePlus 6 al. Je kunt rekenen op de nieuwste chip van Qualcomm. Oftewel, de Snapdragon 845. Maar ja, wat levert dat voor prestaties?

Daar kunnen we nu een voorzichtig antwoord op geven. De OnePlus 6 is namelijk opgedoken in de database van GeekBench, een populaire benchmarktest. Oftewel, een tool waarmee de prestaties van toestellen gemeten kunnen worden.

OnePlus 6 benchmarktest

Het toestel draagt het nummer NS NS P7819. Dat is het prototype dat we eerder dit jaar ook al tegenkwamen. Duidelijk dus! En de resultaten? Een single core score van 2535 punten, en een multi-core score van 8632.

We hadden een hoge score verwacht, maar dit is indrukwekkend. Hiermee worden de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus al verslagen. Een andere gelekte benchmarktest van de OnePlus 6 toonde al scores die hoger uitvielen dan die van de iPhone X en Xiaomi Mi Mix 2s.

Samsung Galaxy S9 Plus review design
De Samsung Galaxy S9 Plus

 

Neem dit nieuws echter met een flinke korrel zout. OnePlus heeft eerder gesjoemeld met benchmarktests. Naar eigen zeggen niet met opzet, maar zeker anno 2018 zeggen dit soort scores lang niet alles meer. Een conclusie kun je echter wel duidelijk trekken: de OnePlus 6 wordt een zeer krachtig toestel.

Maar ach, dat wisten we natuurlijk al. Benieuwd naar de specificaties van de nieuwe Android smartphone? In dit artikel hebben we een overzicht voor je gemaakt.

🔥Lees ook: iPhone X duur? Deze gouden Putin-versie is nog veel duurder

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters