OnePlus 6 verslaat concurrentie in benchmarktest: controversieel detail gelekt

Onlangs kregen we de eerste vermeende foto’s van de OnePlus 6 te zien. Ja, inclusief een notch. Die notch werd later nog eens bevestigd door een teaser. Drie keer is scheepsrecht, zo blijkt nu. Er zijn nu officiële resultaten van een benchmarktest van de OnePlus 6 opgedoken.

Benchmarktest OnePlus 6 gelekt

Met benchmarks kunnen fabrikanten en consumenten de prestaties van hun toestellen meten. In de database van AnTuTu, een populaire benchmarktest, zijn de resultaten van een toestel met de codenaam A6000 gespot. Laat dat nou precies overeen komen met de codenaam van ieder vorige toestel van OnePlus.

OnePlus 6 benchmarktest

Er bestaat dus bijna geen twijfel over: dit is de OnePlus 6. De test onthult niet alleen hoe krachtig de onaangekondigde smartphone is, maar toont ook de specificaties. We hebben meteen een mooie verrassing: de OnePlus 6 is meteen de hoogst scorende smartphone tot nu toe. De vorige recordhouder was de Mi Mix 2S, een toestel van Xiaomi dat op 27 maart zal worden onthuld. De CPU score maakt duidelijk dat de OnePlus 6 de Snapdragon 845 onder de motorkap heeft. Dat is de chip die je ook in de Galaxy S9 terugvindt. Oftewel, je krijgt voor minder geld dezelfde power. Net zoals voorgaande jaren. Sterker nog, door de kalere software is de gebruikservaring soepeler.

Ook de notch is bevestigd

 

Het lijkt er dus sterk op dat OnePlus opnieuw een van de snelste toestellen af gaat leveren. Zo niet de snelste. Helaas bevestigt de database ook de notch, een controversiële toevoeging. De nieuwe positionering van de klok en de icoontjes laat een opvallende ruimte in het midden over, van de statusbalk. Er is slechts een reden om je interface zo te veranderen: de OnePlus 6 gaat de grootste smartphonetrend van 2018 achterna. De beeldverhouding is 19:9, wat 18:9 is met wat extra ruimte voor de notch.

OnePlus 6 foto's
Eerder gelekte foto’s

Op basis van eerdere leaks kunnen we rekenen op een glazen achterkant. De eerste keer sinds de OnePlus X. Verder zal de vingerafdrukscanner aan de achterkant zitten, en kun je op nog dunnere schermranden rekenen. Wellicht kan het toestel ook voor het eerst draadloos opgeladen worden. Nu is de vraag: wanneer wordt deze smartphone onthuld? Gezien de vroege leaks kunnen we wellicht op een eerdere lancering rekenen. De OnePlus 5 werd in juni onthuld, dus hopelijk krijgen we dit jaar al in april of mei meer te zien. Laat de onvermijdelijke teasercampagnes maar komen!

🔥Lees ook: Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters