OnePlus 6: smartphone OnePlus is een… Bitcoin killer?

Eind vorig jaar ontplofte de cryptomarkt. Althans, in de positieve zin van het woord. Cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple schoten door het dak. Vooral Bitcoin brak record na record. Nu komt.. de OnePlus 6?

Cryptocurrencies

De digitale munt stond begin vorig jaar nog op 1.000 dollar, maar in december werd de 17.000 dollar al aangetikt. Een bedrag waar de afgelopen maanden overigens een hoop vanaf is geschaafd.

De hype rondom crypto is dan ook behoorlijk afgenomen. Dat is wellicht maar goed ook. Consumenten stapten massaal in zonder zich goed in te lichten, puur uit winstbejag. Dat heeft de afgelopen maanden tot een hoop pijnlijke gevallen geleid.

OnePlus 6 notch
De eerste officiële foto van de OnePlus 6

Toch is het nog altijd een populair onderwerp. Dat merk je alleen al op WANT. De artikelen rondom cryptocurrencies worden steevast zeer goed gelezen.

OnePlus is niet vies van een onorthodoxe marketingstrategie. De Chinese fabrikant ging in de afgelopen jaren geregeld net te ver, maar wist wel een indrukwekkend marktaandeel te veroveren.

Binnenkort wordt de OnePlus 6 onthuld, de opvolger van de OnePlus 5T. Gisteren dook de eerste afbeelding op, die gepaard ging met een interview waarin het bedrijf zijn design-keuzes toelicht.

OnePlus 6 is de ultieme cryptotelefoon?

Blijft het voorlopig daarbij? Nee, zeker niet. Er is nu namelijk ook een cryptische video op het YouTubekanaal van OnePlus geplaatst, die je hierboven kunt bewonderen.

Medeoprichter Carl Pei beschrijft het succes van OnePlus, van de OnePlus One tot de… cryptocurrency? Huawei werkt naar verluidt aan een blockchain-telefoon, maar wellicht speelt OnePlus met de OnePlus 6 ook op de hype in.

Pixel Runner bitcoin

Denk aan een speciale wallet-app voor je digitale munten, of een speciale cryptocurrency waarmee je kunt betalen. Zal dat het zijn? Het antwoord is hoogstwaarschijnlijk nee.

Kijk maar eens goed naar de kalender. 1 april nadert rap. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om een grap, een marketingstunt waarmee aandacht voor de OnePlus 6 gecreëerd wordt.

Binnenkort weten we dus meer! Check ondertussen wat we wel echt al weten over de volgende high-end smartphone van het merk: de OnePlus 6.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters