‘OnePlus 6 wordt eerder onthuld dan verwacht met gloednieuwe feature’

Vorig jaar verraste OnePlus met de lancering van de OnePlus 3T. Het nieuwe toestel werd minder dan een half jaar na de OnePlus 3 onthuld. Een controversiële keuze, gezien een aanzienlijke groep consumenten net de OnePlus 3 had aangeschaft. Gelukkig was er een schrale troost: het nieuwe model was iets prijziger, en het design bleef hetzelfde. Enkel onder de motorkap waren er kleine verbeteringen te vinden.

OnePlus 6 eerder dan verwacht

Dat is dit jaar wel anders. Dan hebben we het natuurlijk over de OnePlus 5T. Waar de OnePlus nog relatief dikke schermranden heeft, stapt de Chinese fabrikant met zijn nieuwste toestel over op de grootste trend van 2017. Dunne schermranden dus. Qua specificaties is het toestel verder identiek aan de OnePlus 5. Toch blijft het zuur voor consumenten met de OnePlus 5, want de OnePlus 5T is net zo duur/goedkoop als zijn voorganger. Maar consumenten die er later bij zijn krijgen dus wel een gloednieuw design.

OnePlus 5T review design

Het blijft een dubbele situatie. Ondertussen is het alweer tijd om uit te gaan kijken naar de OnePlus 6. Volgens verschillende Chineze bronnen is OnePlus er volgend jaar namelijk extra vroeg bij. Sterker nog, het ambitieuze bedrijf gaat naar verluidt direct de strijd aan met de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Naar verwachting staat er namelijk een onthulling voor halverwege maart gepland, waarbij de OnePlus 6 nog diezelfde maand verscheept zal worden.

Dat is inderdaad een stuk vroeger. De vorige flagships van het bedrijf werden in juni gelanceerd. Blijkbaar heeft de techgigant volop vertrouwen in zijn nieuwe toestel. Maar wat kunnen we ervan verwachten? Ook daarop hebben vermeende insiders een antwoord.

Vingerafdrukscanner in scherm

OnePlus valt onder het Chinese BBK, net zoals OPPO en Vivo. Daarom nemen die drie fabrikanten geregeld features van elkaar over. De technologische kennis en zelfs designs worden gedeeld. Zo kan OnePlus bijvoorbeeld zulke lage prijzen hanteren. De afgelopen OnePlus-modellen recycleden designs van OPPO.

En wie is de eerste fabrikant met een vingerafdrukscanner in zijn scherm? Precies, Vivo. Dat werd afgelopen maand al bekend gemaakt. Nu komt daar echter een interessant nieuwtje bovenop: naar verluidt zal OnePlus de technologie gebruiken voor de OnePlus 6. Voor de hand liggend, maar desalniettemin fantastisch nieuws. Daardoor hoeft de vingeradrukscanner dus niet meer naar de achterkant verhuisd te worden.

OnePlus 5T review design

Verder weten we nog vrij weinig over het toestel. Je kunt de Snapdragon 845 verwachten, maar verder blijft de OnePlus 6 een groot mysterie. Lees hier alles over Samsung’s plannen voor de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Kan OnePlus zich daarmee meten?

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters