Leaker deelt eerste foto OnePlus 6: opvallende achterkant

Vorige maand dook er een vermeend prototype van de OnePlus 6 op. En ja hoor, inclusief een notch. Het lijkt erop dat vrijwel elke Android fabrikant Apple’s iPhone X achterna gaat. Dat werd gisteren nog eens bevestigd door de onthulling van de Huawei P20 en P20 Pro. Hier lees je daar meer over.

Leaker toont foto OnePlus 6

Aan de achterkant van het prototype zat een dubbele camera, gecentreerd, met daaronder een vingerafdrukscanner. Sindsdien is ook de Oppo R15 onthuld. Dat is de Android smartphone die naar verluidt de basis van het design van de OnePlus 6 is. Althans, als we afgaan op voorgaande jaren. Oppo is namelijk het moederbedrijf van OnePlus.

Hoe dan ook kunnen we nu een nieuwe afbeelding aan dat rijtje toevoegen. De kans is groot dat de naam Evan Blass je bekend voorkomt. Hij is waarschijnlijk de meest bekende leaker op het gebied van smartphones. Niet alleen door de kwantiteit, maar vooral door de kwaliteit. Blass zit er namelijk zelden naast.

OnePlus 6 gelekt
Het eerder gelekte prototype

Keer op keer wist hij maanden van tevoren persrenders van onaangekondigde toestellen te bemachtigen. Nu heeft hij opnieuw toegeslagen, met de OnePlus 6. Eerst vroeg hij op Twitter of men wellicht interesse had in een render van het toestel. De uitslag van de poll was natuurlijk al snel duidelijk: absoluut!

Vervolgens deelde hij een opvallende foto. We zien de achterkant van de vermeende OnePlus 6 gedeeltelijk. Enkel de onderkant, en het gedeelte tot en met de dubbele camera is te zien. We spotten een USB Type-C port, een speaker, en gelukkig ook een 3.5mm headphone jack. Anno 2018 is dat niet zo vanzelfsprekend meer.

Afwijkende achterkant

De vingerafdrukscanner en de cameramodule komen exact overeen met het eerder gelekte prototype. Het subtiele ‘Designed by OnePlus’ maakt duidelijk dat het hier toch echt om de OnePlus 6 gaat. Overigens valt het op dat dit design niet overeen komt met dat van de Oppo R15. Men vermoedt dat de voorkant wel identiek zal zijn, maar OnePlus de achterkant herontworpen heeft.

OnePlus 6 gelekt
De gelekte foto

Wat valt er verder nog op? De textuur aan de achterkant. OnePlus werkt waarschijnlijk opnieuw samen met een dbrand-achtige partij, die hoogwaardige skins voor smartphones maakt. Wraps. De kans dat dit de standaard achterkant is, is zeer klein.

Al met al lijkt OnePlus opnieuw een zeer strak toestel af te gaan leveren. Met de Snapdragon 845 en 8GB aan werkgeheugen hoeft het toestel bovendien qua specificaties ook niet voor de concurrentie onder te doen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om het meteen te weten wanneer de OnePlus 6 onthuld is!

🔥Lees ook: Xiaomi Mi Mix 2S onthuld: iPhone X-killer verrast

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters