Wat weten we al over de OnePlus 6?

De onthulling van de OnePlus 5 eerder dit jaar lijkt alweer eeuwen geleden en het is tijd om de blikken naar de toekomst te richten, naar de OnePlus 6 van volgend jaar. De geruchten zijn alweer volop aan het circuleren en als we ze mogen geloven mag OnePlus volgend jaar gerust weer het label Flagship Killer gebruiken.

En de OnePlus 5T?

Dit jaar lijkt OnePlus wat wispelturig met benamingen en smartphone versies. Na de OnePlus 3 zagen we de OnePlus 3T verschijnen en het logische gevolg daarop zou de OnePlus 4 zijn geweest. We weten allemaal dat deze nooit is gelanceerd en dat de smartphonemaker meteen naar de OnePlus 5 is gegaan. Het getal vier is namelijk een ongeluksgetal voor de Chinezen, dus moet je het getal vooral niet verwerken in je smartphone versies. Dat kan gebeuren en we accepteren de OnePlus 5. Maar na de OnePlus 5 zou nu eigenlijk toch de OnePlus 5T moeten komen? Niet dus. Volgens de geruchten zou OnePlus nu de OnePlus 5T ook overslaan, zodat deze geen concurrentie vormt voor de aankomende OnePlus 6.

OnePlus 5 JCC+
OnePlus 5 JCC+

Snapdragon 845 en 8GB RAM

De OnePlus 6 zou komen met een 6 inch display met een Quad HD resolutie van 2.880 x 1.440 pixels. Het toestel zou Qualcomms nieuwe Snapdragon 845 krijgen in combinatie met 6GB of 8GB werkgeheugen. Wat de opslagruimte betreft zou deze beginnen bij 64GB, maar er zou ook een versie zijn met 128GB interne opslag. Uiteraard zal deze weer uit te breiden zijn via een microSD kaartje.

OnePlus 5

Randloos ontwerp en waterdicht

Het design zal de randloze trend overnemen en een aspect ratio krijgen van 2:1. Dit wordt door sommigen als de ideale universele verhouding aangedragen en OnePlus zal bij deze mensen zeker punten scoren. Volgens Android Marvel zal het toestel mogelijk ook waterdicht worden. Verder verwachten we dat het toestel meteen zal draaien op Android Oreo, aangezien OnePlus heeft aangegeven dat de OnePlus 5 voor het einde van het jaar ook al zal overstappen op de Android Update. Uiteraard zal OnePlus daar de eigen OxygenOS overheen doen.

Onthulling OnePlus 6 in zomer 2018?

Wanneer we de OnePlus 6 precies kunnen verwachten weet nog niemand, waarschijnlijk OnePlus zelf ook nog niet. Als we kijken naar de afgelopen drie jaren, zou het toestel waarschijnlijk in de zomer gelanceerd worden in juni of juli. Wat de prijs betreft zal het toestel zeker niet zo duur worden als de iPhone X, maar waarschijnlijk rond dezelfde prijs blijven hangen als de OnePlus 5. Deze kun je al kopen voor rond de 500 euro, hoewel er vaak acties zijn om hem goedkoper te krijgen.

Via: Digitaltrends, Upcomingphones.net

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters