We hebben goed nieuws over de OnePlus 6

Onlangs bleek dat de OnePlus 6 eerder uitkomt, dan men verwachtte. Sterker nog, we gaan nog deze maand waarschijnlijk kennis maken met het toestel. Een ding is door de officiële teasers echter al duidelijk: de OnePlus 6 krijgt een notch.

OnePlus 6 biedt oplossing voor notch

Medeoprichter Carl Pei verdedigde de ontwerpkeuze in een interview met The Verge. Volgens hem moeten fans leren om van de notch te gaan houden. Hoe logisch de keuze ook is, de fans zijn er nou niet bepaald blij mee.

Niet alleen vanwege de resulterende looks, maar ook omdat tot nu toe Android smartphones niet echt goed met de notch omgaan. Althans, softwarematig. Android 9.0 gaat daar verandering in brengen, zo blijkt uit de eerste previews.

OnePlus 6 notch
De eerste officiële foto van de OnePlus 6

De software gaat om de notch heen werken. Maar wat nou als je in de eerste plaats geen notch wilt? Dan is OnePlus de kwaadste niet, zo blijkt nu. Het bedrijf heeft geluisterd naar de feedback en komt met een optionele modus voor de OnePlus 6.

Een modus waarbij de software de ruimte naast de notch opvult met een zwarte balk. Oftewel, je ziet daar nog steeds de tijd en andere informatie, maar er wordt geen hap uit je content op het scherm genomen. Eigenlijk dus wat je gewend bent van toestellen zonder notch.

De notch zal er natuurlijk nog steeds zitten, maar minder opvallen. Huawei biedt al vergelijkbare opties voor de Huawei P20-serie. Je verliest een klein stukje scherm, omdat de ruimte naast de notch niet optimaal benut kan worden. Dat neemt echter niet weg dat het een interessante optie is.

Naar verluidt werkt Apple al aan iPhones zonder notch.

Compromis?

Is het een middenweg, tot we gewend zijn aan de notch? Wellicht. De vraag is echter of de notch zelf eigenlijk niet gewoon een tijdelijke oplossing is. Wanneer sensoren in het scherm verwerkt kunnen worden, zal de notch niet meer nodig zijn. Naar verluidt werkt Apple al aan iPhones zonder notch.

Overigens zal de blackout feature niet meteen beschikbaar zijn. De optie wordt na de lancering middels een update uitgerold. Lau claimt dat OnePlus al aan de feature had gedacht in de vroege ontwikkelingsfases, maar dat toen besloten is om alle resources in de full-screen experience te steken.

 

Wist je trouwens dat het bedrijf ook al de specificaties van de OnePlus 6 heeft bevestigd? In dit artikel doen we ze voor je uit de doeken.

🔥Lees ook: Futuristische iPhones krijgen gebogen scherm en Air View

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters