‘iPhone X achterna: eerste detail OnePlus 6 gelekt’

De OnePlus 5 is nog altijd een zeer capabele smartphone. Sterker nog, dankzij de kale versie van Android kan het toestel zich zelfs meten met de Galaxy Note 8. De Android smartphone werd echter continu vanwege een belangrijk aspect bekritiseerd: het design. Want tja, je kunt er niet omheen: het toestel lijkt zeer op de iPhone 7 Plus. Wat is OnePlus van plan voor de OnePlus 6?

OnePlus 5T: Face Unlock maakt indruk

En dat terwijl bijvoorbeeld de OnePlus One, met zijn Sandstone achterkant, een unieke indruk maakte. OnePlus gaf als reden dat het met verschillende prototypes en designs heeft gespeeld voor de OnePlus 5, maar dat het uiteindelijke design de enige keuze was, waarbij alle componenten erin pasten. En de gebruiker natuurlijk de beste gebruikservaring heeft.

Een smoes? Misschien, maar ondertussen is die vraag irrelevant. We zijn namelijk getrakteerd op de OnePlus 5T, een toestel dat slechts een half jaar na de OnePlus 5 uit kwam. Minder nog zelfs. Het enige verschil is het design: de OnePlus 5T heeft nog dunnere schermranden. Daarmee kan het nog beter de strijd aan gaan met de iPhone X. De OnePlus 5 is net zo krachtig, maar oogde naast bijvoorbeeld de Galaxy S8 toch ietwat achterhaald.

OnePlus 5T review uitgelicht

Bovendien ondersteunt de OnePlus 5T gezichtsherkenning. Het toestel heeft geen speciale sensoren, zoals bij de iPhone X met Face ID wel het geval is. In plaats daarvan gebruikt de OnePlus 5T de selfiecamera. Daardoor is het minder veilig, en OnePlus noemt het zelf ook een backup-optie. Het toestel heeft namelijk gewoon een vingerafdrukscanner, waar Apple je geen keuze meer geeft.

Maar wat zo verrast, is hoe goed Face Unlock werkt. Ik gebruik het toestel al sinds de lancering, en heb zelden naar de vingerafdrukscanner moeten reiken. Sure, het zal minder veilig zijn, maar je moet als inbreker alsnog veel moeite doen het merkwaardig accurate systeem voor de gek te houden. Van dag tot dag in de echte wereld is dat voldoende. Sterker nog, Face Unlock is een stuk sneller dan Face ID.

Eerste detail OnePlus 6 gelekt

Toch blijft het zuur voor eigenaren van de OnePlus 5. Ze hadden net zo goed iets langer kunnen wachten. Waar de OnePlus 3T duurder was dan de OnePlus 3, kost de OnePlus 5T evenveel als zijn voorganger. Extra zuur dus. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je de onvermijdelijke OnePlus 6 koopt? Baal je dan opnieuw na een aantal maanden?

OnePlus heeft gezegd dat er niet per se een OnePlus 6T komt. Hier kun je daar meer over lezen. De eerste details rondom de OnePlus 6 beginnen echter binnen te stromen. Het lijkt nog veel te vroeg, maar toch beweert de Android-blog Android Marvel al een betrouwbare leaker te hebben gesproken.

OnePlus 5T review design

Die onbekende persoon heeft beweerd dat de OnePlus 6 gaat pronken met een Face ID-equivalent. Inclusief 3D-sensoren dus. Waar je Face Unlock op de OnePlus 5T bijvoorbeeld niet kunt gebruiken voor betalingen, zal Face Unlock op de OnePlus 6 een stuk veiliger worden. Daarmee kan de technologie dus breder worden ingezet. Gaat de OnePlus 6 daarmee ook een notch krijgen? Huawei beweegt wel die kant op.

We gaan het volgend jaar allemaal ontdekken. De kans is groot dat dit gerucht klopt, maar dan komt dat waarschijnlijk eerder omdat het voor de hand ligt, dan dat de leaker echt geheime informatie heeft bemachtigd. Vivo, het zusterbedrijf van OnePlus, wordt overigens de eerste fabrikant met een vingerafdrukscanner in zijn schermen. De kans is groot dat die technologie ook zijn weg vindt naar de OnePlus 6. Of moeten we daarvoor geduld hebben tot de OnePlus 6T?

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters