Dit is de OnePlus 6 naast de iPhone X en OnePlus 5T

Over twee weken gaat OnePlus zijn nieuwste flagship onthullen. Dan hebben we het natuurlijk over de OnePlus 6. Het meeste weten we al over het langverwachte toestel. Niet alleen dankzij de onorthodoxe marketingstrategie van het merk, maar ook door alle leaks.

Gelekte foto’s tonen OnePlus 6 naast iPhone X en OnePlus 5T

OnePlus heeft zelf al de specificaties van zijn nieuwe smartphone bevestigd, op zijn eigen forum. Het uiterlijk bleef echter grotendeels een mysterie. Althans, officieel. We hebben namelijk al render na render gezien, foto na foto. Vaak vrij onduidelijk, en slechts gedeeltelijk.

De OnePlus 6 wordt de goedkoopste smartphone met de Snapdragon 845, dezelfde chip die je ook in de Galaxy S9 vindt. De hype is dus groot. Vandaag worden we getrakteerd op een wel heel prettige leak. Er is namelijk een setje foto’s gelekt, ogenschijnlijk genomen tijdens een soort preview-event voor pers.

OnePlus 5T OnePlus 5T OnePlus 5T OnePlus 5T

We zien niet alleen de OnePlus 6 zelf in vol ornaat. Het toestel wordt ook naast de iPhone X gelegd, het flagship van Apple. Daarbij valt meteen een ding op: de notch. De beslissing van OnePlus om voor de uitsparing te kiezen, is op zijn zachtst gezegd controversieel. Uit dit soort afbeeldingen blijkt echter dat het ietwat meevalt, al helemaal vergeleken met de iPhone X.

De notch is namelijk een stuk kleiner. Dat mag ook wel, gezien OnePlus niet net zoals Apple toegewijde sensoren heeft voor gezichtsherkenning. Dat doet de Chinese techgigant ‘gewoon’ met de selfiecamera. Daardoor is het ontgrendelen met je gezicht minder veilig, maar wel een stuk sneller dan Face Unlock.

OnePlus 5T OnePlus 5T OnePlus 5T

Daarnaast wordt het onaangekondigde toestel ook vergeleken met de OnePlus 5T, zijn voorganger. Het verschil in schermranden is meteen evident. Qua design is het nieuwe toestel dus zeker de upgrade waard, zoveel is duidelijk. Ook bevestigen de foto’s dat de headphone jack ook terugkeert. Goed nieuws dus.

Op 16 mei wordt de OnePlus 6 officieel onthuld. Dan horen we hopelijk ook meer over het prijskaartje. We weten dat het een scherpe deal gaat worden, maar geruchten wijzen op een prijsverhoging. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om het als eerste te weten als er meer nieuws is.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters