Oppo R15 maakt het duidelijk: OnePlus 6 krijgt notch

De notch van de iPhone X is zeer controversieel. Het is een compromis: voor gezichtsherkenning en de selfiecamera is ruimte nodig voor sensoren, maar de markt beweegt ook naar zeer dunne schermranden. Oftewel, een notch is het resultaat. Of je het nou mooi vindt of niet, de impact van Apple is onmiskenbaar. Android-fabrikanten vechten om de aandacht van de consument. Of ze nou dieptesensoren hebben of niet, dat levert een hoop Android toestellen met een notch op. Afgelopen weekend werd dat bevestigd tijdens het Mobile World Congress. Op naar de OnePlus 6!

Teaser Oppo R15 toont uiterlijk OnePlus 6

Dat is de grootste smartphonebeurs ter wereld. Daar werden we overspoeld door Android smartphones met een notch. Deze week lekte er ook een vermeende foto van de OnePlus 6, de opvolger van de OnePlus 5T. Je raadt het al: met een notch. OnePlus valt onder de Chinese gigant BBK Electronics. Een bedrijf dat het laatste kwartaal van 2017 ’s werelds grootste smartphonefabrikant was. Nog boven Apple en Samsung dus.

Onder BBK Electronics valt ook Oppo. De smartphones en technologie van Oppo vormt bijna zonder uitzondering de basis voor elke nieuwe OnePlus smartphone. OnePlus heeft door de lage prijzen geen budget om cutting-edge toestellen af te leveren. Door de toestellen van Oppo als basis te gebruiken, lukt dat alsnog. Zo was de OnePlus 5T een ‘kopie’ van de een toestel uit de Oppo R-serie. De opvolger van dat Oppo toestel komt binnenkort uit, evenals de OnePlus 6 dus. Oftewel, die Oppo gaat ons hoogstwaarschijnlijk een hoop vertellen over de notch.

Oppo r15 OnePlus 6 Notch

Dan hebben we het over de Oppo R15 en R15 Plus. Van die smartphones is nu een eerste uitgebreide teaser verschenen. Een teaser die onze vermoedens bevestigt: de notch komt eraan. Vanaf de OnePlus One diende dus steeds het nieuwste Oppo vlaggenschip als basis voor de nieuwste OnePlus. De kans dat de OnePlus 6 een uitzondering vormt, is zeer klein. Qua software verschillende toestellen, doordat OnePlus (gelukkig) voor een bijna stock-versie van Android kiest. Qua design zijn de afwijkingen echter klein.

De OnePlus 6 heeft dus hoogstwaarschijnlijk notch. Opvallend genoeg is de notch van de Oppo R15 anders gevormd dan die van de eerder gelekte OnePlus 6. Was dat dan toch een prototype of een nepperd? We gaan het binnen enkele maanden ontdekken. Check hier wat de beste smartphones van dit moment zijn.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters