OnePlus 6 komt waarschijnlijk al deze maand, maar er is ook slecht nieuws

Normaliter brengt OnePlus zijn smartphones aan het begin van de zomer uit. Denk aan eind juni, begin juli. De OnePlus 6 komt echter al eerder, zo bevestigde de fabrikant vorige week. Maar ja, wanneer?

Lancering, prijzen en case OnePlus 6 gelekt

Wellicht zelfs al einde april, zo blijkt nu. De OnePlus 5T is al niet meer op voorraad in Noord-Amerika, waardoor een lancering nabij lijkt te zien. Dat is echter niet de enige hint, want OnePlus heeft dus zelf ook al details gedeeld. Bovendien komen de eerste teasers al voorbij.

De marketingcampagne is dus al in volle gang. Als je kijkt naar de afgelopen lanceringen, dan zou de OnePlus 6 al binnen enkele weken onthuld moeten worden. Dat is echter allemaal speculatie. De blog GizmoChina komt nu met concretere details, inclusief een foto van een vermeende case.

Op basis van een betrouwbare bron hebben zij de prijzen en releasedatum van het toestel gedeeld. Volgens hen kunnen we een onthulling in de tweede helft van april verwachten, en een lancering begin mei. Over minder dan een maand kun je dus al met de OnePlus 6 rondlopen, als we gelekte informatie moeten geloven. Alles wijst erop.

OnePlus 6
De gelekte case

Dat is goed nieuws. Helaas is er ook slecht nieuws. Het lijkt er namelijk sterk op dat de OnePlus 6 iets prijziger wordt dan zijn voorgangers. De Chinese prijzen zijn nu namelijk ook gelekt. Die komen doorgaans niet overeen met de Amerikaanse en Europese prijskaartjes, maar we kunnen natuurlijk wel de relatieve stijgingen vergelijken.

En die zijn er! Naar verluidt gaat de 64GB OnePlus 6 3299 yuan kosten, wat neerkomt op 523 dollar. Dat zou 50 dollar meer zijn dan de 64GB OnePlus 5T. Die kostte 2999 yuan in China, wat neerkomt op 475 dollar. Verder is er ook een variant met 128GB aan opslaggeheugen, die 3799 yuan (602 dollar) gaat kosten.

OnePlus 6
Een eerder gelekte foto

Ook staat er een 256GB-variant op de planning, voor 3799 yuan (697 dollar). Een relatief kleine stijging, maar fans zullen er niet blij mee zijn. OnePlus is allang niet meer zo goedkoop als een paar jaar geleden. Toen kreeg je met de OnePlus One voor 299 euro een flagship-killer. Ondertussen zijn we dus bij hogere prijzen aanbeland.

Wat die prijzen precies gaan zijn, blijft een kwestie van afwachten. Wellicht blijkt het allemaal toch niet te kloppen. Stel dat het klopt, dan zou het betekenen dat de meest prijzige OnePlus 6 duurder wordt dan de goedkoopste Samsung Galaxy S9. Aan de andere kant levert OnePlus meer dan ooit een premium pakketje af.

 

Het blijft hoe dan ook een goede deal, maar is het genoeg om de concurrentie te verslaan? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

🔥Lees ook: OnePlus werkt samen met Marvel aan Avengers OnePlus 6

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters