Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig?

OnePlus staat bekend om zijn scherpe verhouding tussen prijs en kwaliteit. De prestaties van de nieuwste Galaxy, voor minder. Althans, dat was de afgelopen jaren het idee. Wellicht komt daar met de OnePlus 6 namelijk verandering in.

Vermeende prijs OnePlus 6 duikt op

Dat lijkt te blijken uit een gelekte afbeelding, die gisteren opdook op Weibo. Dat is het grootste Chinese sociale netwerk. We zien een soort interne portal van een winkel, met daarin een overzicht van producten.

En wat voor producten: de iPhone X, Samsung Galaxy S9 en de OnePlus 6. Een toestel dat nog niet officieel is aangekondigd. Helaas worden fans nou niet bepaald vrolijk van de prijs die naast het toestel staat: 749 dollar.

OnePlus 6 prijzen

Dat is even slikken, en dat merk je. Al snel ontstond er gisteren ophef op grote Amerikaanse fora. Gelukkig is het waarschijnlijk ophef om niks, want de kans is zeer groot dat deze prijs niet representatief is.

Ja, het prijskaartje klopt waarschijnlijk, maar het zijn geen Amerikaanse dollars. De OnePlus 6 met 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen gaat geen 749 dollar kosten, en ook niet het equivalent in andere westerse markten.

OnePlus 6 Oppo R15
Oppo R15

Kijk namelijk maar eens naar de andere prijzen. De Chinese prijs van de iPhone X met 256GB aan opslaggeheugen en de Galaxy S9 Plus met 256GB aan opslaggeheugen is respectievelijk 1500 dollar en 1200 dollar.

Dat is 300 dollar meer dan in de Verenigde Staten, en dus in andere landen zoals Nederland. Sterker nog, wanneer je relatief de prijzen van andere Chinese toestellen in beschouwing neemt, dan komt het erop neer dat de OnePlus 6 ongeveer even duur wordt als de OnePlus 6.

Of even goedkoop, het is maar net hoe je het bekijkt. Voorlopig hoeven we ons dus nog geen zorgen te maken. In mei of juni horen we waarschijnlijk meer. Wist je dat het toestel waarop de OnePlus 6 gebaseerd wordt, al is aangekondigd?

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters