Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig?

OnePlus staat bekend om zijn scherpe verhouding tussen prijs en kwaliteit. De prestaties van de nieuwste Galaxy, voor minder. Althans, dat was de afgelopen jaren het idee. Wellicht komt daar met de OnePlus 6 namelijk verandering in.

Vermeende prijs OnePlus 6 duikt op

Dat lijkt te blijken uit een gelekte afbeelding, die gisteren opdook op Weibo. Dat is het grootste Chinese sociale netwerk. We zien een soort interne portal van een winkel, met daarin een overzicht van producten.

En wat voor producten: de iPhone X, Samsung Galaxy S9 en de OnePlus 6. Een toestel dat nog niet officieel is aangekondigd. Helaas worden fans nou niet bepaald vrolijk van de prijs die naast het toestel staat: 749 dollar.

OnePlus 6 prijzen

Dat is even slikken, en dat merk je. Al snel ontstond er gisteren ophef op grote Amerikaanse fora. Gelukkig is het waarschijnlijk ophef om niks, want de kans is zeer groot dat deze prijs niet representatief is.

Ja, het prijskaartje klopt waarschijnlijk, maar het zijn geen Amerikaanse dollars. De OnePlus 6 met 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen gaat geen 749 dollar kosten, en ook niet het equivalent in andere westerse markten.

OnePlus 6 Oppo R15
Oppo R15

Kijk namelijk maar eens naar de andere prijzen. De Chinese prijs van de iPhone X met 256GB aan opslaggeheugen en de Galaxy S9 Plus met 256GB aan opslaggeheugen is respectievelijk 1500 dollar en 1200 dollar.

Dat is 300 dollar meer dan in de Verenigde Staten, en dus in andere landen zoals Nederland. Sterker nog, wanneer je relatief de prijzen van andere Chinese toestellen in beschouwing neemt, dan komt het erop neer dat de OnePlus 6 ongeveer even duur wordt als de OnePlus 6.

Of even goedkoop, het is maar net hoe je het bekijkt. Voorlopig hoeven we ons dus nog geen zorgen te maken. In mei of juni horen we waarschijnlijk meer. Wist je dat het toestel waarop de OnePlus 6 gebaseerd wordt, al is aangekondigd?

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters