Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is

Toen de OnePlus 6 in mei werd onthuld, werd het al gauw duidelijk dat dit het snelste, grootste en meest geavanceerde toestel is dat we ooit van OnePlus hebben gezien. OnePlus heeft hiermee duidelijk weer een flagshipkiller op de markt gebracht en als je nog op zoek bent naar een nieuw toestel, zou de OnePlus 6 om de volgende vijf redenen wel eens de allerbeste optie op het moment kunnen zijn.

Stock Android

Veel smartphonemakers gooien bovenop de standaard Android versie nog hun eigen interface software. De één doet het wat beter dan de ander, maar het zorgt er meestal wel voor dat je opgescheept zit met allerlei extra apps en ballast. Dit kan je toestel weer trager maken. Ook de OnePlus 6 komt met de OxygenOS, met het verschil dat OxygenOS in principe gewoon stock Android is maar dan met veel meer opties om dingen aan te passen. Je krijgt dus Android, zoals Google het heeft bedoeld, maar dan lekker toch met extra mogelijkheden.

OnePlus 6 blijft even snel

Een groot nadeel aan smartphones en veel apparaten in het algemeen, is dat ze in het begin lekker snel zijn om na een tijdje steeds langzamer en langzamer te worden. Uiteindelijk ben je er klaar mee en koop je een nieuw toestel. OnePlus belooft echter dat de OnePlus 6 even snel blijft als in het begin. Dit zou mogelijk zijn door een combinatie van krachtige hardware en intelligente software. Ze leggen niet precies uit hoe het dan kan, maar het is het testen zeker waard.

Groot werkgeheugen

Met die krachtige hardware bedoelen ze in ieder geval Qualcomm’s nieuwste Snapdragon 845 chipset. Op de Android markt is het momenteel één van de beste processoren om in je toestel te stoppen en hij brengt efficiëntie en snelheid naar een hoger niveau, vergeleken met zijn voorganger. Wat ook fijn is aan de OnePlus 6 is dat de processor samenwerkt met minimaal 6GB RAM. Je kunt zelfs ook voor een 8GB RAM optie gaan. Met dit grote werkgeheugen kun je openstaande apps bijvoorbeeld ontzettend snel weer laden. In real-life testen wint de OnePlus 6 het dan ook van toestellen zoals de Samsung Galaxy S9 en de iPhone X.

OnePlus 6

4k video’s

Tegenwoordig is de camera van een toestel een belangrijk onderdeel van het geheel en is het voor veel mensen de enige camera die ze gebruiken. Daarom moet deze van goede kwaliteit zijn en dat zit allemaal goed bij de OnePlus 6. Aan de achterkant is het toestel uitgerust met een dubbele camera met een 20 megapixel en 16 megapixel lens. Deze komt met optische beeldstabilisatie, een Advanced HDR feature en Portrait Mode bokeh opties. Hiermee kun je naast mooie foto’s ook 4k video’s opnemen om je cinematische kunsten naar een hoger niveau te tillen. Voor een extra dramatisch effect heeft OnePlus ook een Slow Motion modus geïntroduceerd.

OnePlus 6

Prijs/kwaliteit verhouding

Wat misschien nog het fijnste aan de OnePlus 6 is dat hij met premium specificaties een een premium design komt, maar deze koppelt aan een toch wel erg schappelijke prijs. We moeten wel zeggen dat de prijzen door de jaren heen telkens wel steeds meer omhoog zijn geklommen en dat je niet meer kunt zeggen dat OnePlus spotgoedkoop is. Wel komt het duurste model met 8GB en 256GB opslagruimte met een prijskaartje van 619 euro, wat wel een stuk lager ligt dan de prijs van de Galaxy S9 en iPhone X. Natuurlijk heeft de OnePlus 6 bijvoorbeeld 3D-gezichtsherkenning, maar de prijs/kwaliteit verhouding is wel indrukwekkend.

Dat de OnePlus 6 bijna stock Android heeft, is een groot voordeel aan het toestel. Het is echter niet de enige smartphone met stock Android en steeds meer smartphonemakers kiezen voor pure Android. Dit zijn op het moment de beste smartphones met stock Android.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters