Verrassing: OnePlus bevestigt eerste details en onthulling OnePlus 6

We waarschuwden je onlangs al: wacht nog even met het kopen van de OnePlus 5T. Het toestel is nu extra aantrekkelijk door een nieuwe editie, de Sandstone White OnePlus 5T. Tof, maar ondertussen deden al geruchten rondom de OnePlus 6 de ronde. Naar verluidt wil de fabrikant dit jaar nog eerder zijn nieuwe flagship aankondigen, om zo de strijd aan te gaan met de Samsung Galaxy S9.

OnePlus 6 komt in tweede kwartaal uit

OnePlus wilde destijds niet reageren op de geruchten. Daar is nu verandering in gekomen. CNET sprak oprichter Pete Lau tijdens CES 2018, de grootste techbeurs ter wereld. Daar onthulde de CEO dat de OnePlus 6 waarschijnlijk in het tweede kwartaal van dit jaar uitkomt. Daarnaast bevestigde hij dat het toestel gebruik zal maken van de Snapdragon 845. Dat is de high-end chip die ook naar de Samsung Galaxy S9 komt.

OnePlus 5T Sandstone White
De OnePlus 5T

Lau wilde overigens niet bevestigen hoe het toestel gaat heten. De OnePlus 6 ligt natuurlijk voor de hand, maar wie weet. Wel liet hij weten dat OnePlus nog moet beslissen of het in 2018 meer dan een toestel uit gaat brengen. De fabrikant was daar eerder duidelijk over: het kiest alleen voor een nieuw model, als er significante upgrades zijn.

Ambitieuze plannen

Daarnaast heeft het bedrijf ambitieuze plannen voor 2018. Lau verklapte dat OnePlus dit jaar in gesprek gaat met Amerikaanse providers. De Amerikaanse markt is geslotener dan bijvoorbeeld de Nederlandse markt. Bijna alle consumenten krijgen daar hun toestel via providers. Oftewel: een samenwerking met providers is essentieel.

Tot nu toe kunnen consumenten enkel de toestellen van OnePlus via de officiële webshop kopen. Dat is prima in Europa, maar in de Verenigde Staten moet het bedrijf nog grote stappen zetten. Het kan een grote uitdaging gaan worden: Huawei liep onlangs op het laatste moment een deal met een grote Amerikaanse provider mis, vanwege zorgen om Chinese spionage.

Hoe dan ook gaan we de komende maanden meer ontdekken over de OnePlus 6! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om er als eerste achter te komen als we meer weten. Check ook het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S9, het toestel waartegen OnePlus het gaat opnemen.

OnePlus 6 wit

Witte variant OnePlus 6 in vol ornaat gelekt lees verder

iPhone X met OLED display

‘iPhone X is dood en wordt niet meer geproduceerd’ lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Samsung Galaxy S9 Active duikt op: Nederlandse lancering? lees verder

Xiaomi Mi 6x

Xiaomi Mi 6X onthuld: topspecs voor lage prijs lees verder

OnePlus 6

Mis dit niet: de officiële lancering van de OnePlus 6 komt eraan lees verder

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters