Verrassing: OnePlus bevestigt eerste details en onthulling OnePlus 6

We waarschuwden je onlangs al: wacht nog even met het kopen van de OnePlus 5T. Het toestel is nu extra aantrekkelijk door een nieuwe editie, de Sandstone White OnePlus 5T. Tof, maar ondertussen deden al geruchten rondom de OnePlus 6 de ronde. Naar verluidt wil de fabrikant dit jaar nog eerder zijn nieuwe flagship aankondigen, om zo de strijd aan te gaan met de Samsung Galaxy S9.

OnePlus 6 komt in tweede kwartaal uit

OnePlus wilde destijds niet reageren op de geruchten. Daar is nu verandering in gekomen. CNET sprak oprichter Pete Lau tijdens CES 2018, de grootste techbeurs ter wereld. Daar onthulde de CEO dat de OnePlus 6 waarschijnlijk in het tweede kwartaal van dit jaar uitkomt. Daarnaast bevestigde hij dat het toestel gebruik zal maken van de Snapdragon 845. Dat is de high-end chip die ook naar de Samsung Galaxy S9 komt.

OnePlus 5T Sandstone White
De OnePlus 5T

Lau wilde overigens niet bevestigen hoe het toestel gaat heten. De OnePlus 6 ligt natuurlijk voor de hand, maar wie weet. Wel liet hij weten dat OnePlus nog moet beslissen of het in 2018 meer dan een toestel uit gaat brengen. De fabrikant was daar eerder duidelijk over: het kiest alleen voor een nieuw model, als er significante upgrades zijn.

Ambitieuze plannen

Daarnaast heeft het bedrijf ambitieuze plannen voor 2018. Lau verklapte dat OnePlus dit jaar in gesprek gaat met Amerikaanse providers. De Amerikaanse markt is geslotener dan bijvoorbeeld de Nederlandse markt. Bijna alle consumenten krijgen daar hun toestel via providers. Oftewel: een samenwerking met providers is essentieel.

Tot nu toe kunnen consumenten enkel de toestellen van OnePlus via de officiële webshop kopen. Dat is prima in Europa, maar in de Verenigde Staten moet het bedrijf nog grote stappen zetten. Het kan een grote uitdaging gaan worden: Huawei liep onlangs op het laatste moment een deal met een grote Amerikaanse provider mis, vanwege zorgen om Chinese spionage.

Hoe dan ook gaan we de komende maanden meer ontdekken over de OnePlus 6! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om er als eerste achter te komen als we meer weten. Check ook het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S9, het toestel waartegen OnePlus het gaat opnemen.

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters