OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X

De OnePlus 6 is onlangs eindelijk gelanceerd en het toestel lijkt tot nu toe niet teleur te stellen. Het lijkt zelfs de verwachtingen te overtreffen. OnePlus liet al weten dat het een snelheidsduivel zou worden en ze hebben zeker niet gelogen. In een video van het YouTube kanaal PhoneBuff is te zien hoe het Chinese toestel korte metten maakt met de Samsung Galaxy S9+.

OnePlus 6 vs. iPhone X, Galaxy S9 en OnePlus 5T

Het is niet de eerste test waarin de OnePlus zijn snelheid demonstreert en hierin uitblinkt. Een paar dagen geleden nam het toestel het al op in een versimpelde snelheidstest tegen de Galaxy S9, iPhone X en OnePlus 5T en kwam hierbij als snelste uit de bus. Tijdens de test werden er een reeks aan apps op beide toestellen achter elkaar geopend en werd er gekeken welk toestel het snelste door de reeks heen kon gaan. Bij de test van PhoneBuff is het process geautomatiseerd en zijn het geen menselijke handen meer die de apps openen, maar gaat een robot met de toestellen aan de slag.

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

Apps zo snel mogelijk openen

Naast elkaar zijn in de video de OnePlus 6 en Galaxy S9+ te zien, die dezelfde reeks apps in dezelfde volgorde moeten openen. In de eerste ronde wordt gekeken naar hoe snel alle apps laden. Daarna volgt er een tweede ronde, waarbij gekeken wordt hoe snel de toestellen de apps opnieuw laden uit het werkgeheugen.

Meer dan 8 seconden sneller

De OnePlus 6 overwint weer en is zelfs meer dan 8 seconden sneller dan de Galaxy S9+. En dat terwijl beide toestellen dezelfde Snapdragon 845 chipset hebben. De OnePlus 6 heeft wel een groter werkgeheugen van 8GB, terwijl dat bij de Galaxy S9+ 6GB is. Ook is het zo dat de OnePlus 6 al meteen draait op Android 8.1 Oreo en het Galaxy toestel  het nu nog moet doen met Android 8.0.

De test laat duidelijk zien dat de OnePlus 6 sneller is dan de Galaxy S9+ en eerder dit jaar liet de Galaxy S9+ op zijn beurt in snelheidstesten zien sneller te zijn dan de iPhone X. En dat terwijl de iPhone X het in benchmark testen juist beter deed. Zo zie je maar weer dat benchmark resultaten ook weer niet alles zeggen.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters