Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje

De geruchtenmolen rondom de langverwachte OnePlus 6 komt nu echt goed op gang. Eerder deze week lekte de vermeende prijs van de smartphone. Nu krijgen we ook ons eerste vermeende voorproefje op de specificaties.

Specificaties OnePlus 6 gelekt

Overigens hebben we eigenlijk al kennis gemaakt met het toestel. Een paar dagen geleden werd de Oppo R15 onthuld. Oppo is het moederbedrijf van OnePlus. Die toestel-serie diende de afgelopen jaren als basis voor de flagships van OnePlus.

De designs kwamen keer op keer bijna exact overeen. Het design van de OnePlus 6 is dan ook geen groot geheim meer. Hier kun je meer lezen over de Oppo R15. Onder de motorkap pakt OnePlus het echter wel anders aan. Iets meer high-end, steevast met de nieuwste Snapdragon.

Oftewel, dezelfde chip die Samsung in de Galaxy S9 gebruikt: de Qualcomm Snapdragon 845. Dat wordt nu bevestigd door een gelekte specsheet van de OnePlus 6, met het modelnummer A6000.

OnePlus 6 specificaties

Verder kun je blijkbaar rekenen op 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Als we op de voorgaande jaren af gaan, komt er ook een variant met 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen.

De Android smartphone heeft een flink 6.12-inch AMOLED scherm, met een resolutie van 1080 x 2280. Althans, als deze geruchten blijken te kloppen. Neem dit nieuws voorlopig dan ook met een korrel zout. Al komt het allemaal precies overeen met de verwachtingen. Maar ja, je weet maar nooit.

OnePlus 6 specificaties
De Oppo R15

In de notch aan de voorkant zit een 20MP camera, met een diafragma van f/2.0. Aan de achterkant vind je naar verluidt een dubbele camera, met een 20MP sensor en een 16MP sensor. Een forse 3450 mAh batterij moet ervoor gaan zorgen dat je de dag doorkomt.

Dat komt in totaal neer op een gewicht van 175 gram, en een dikte van 7.5mm. Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten, maar alles wijst erop dat de OnePlus 6 een indrukwekkende smartphone gaat worden. Maar ja, kun jij leven met de notch?

🔥Lees ook: Top 5: beste smartphones onder €400

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters