OnePlus onthult officieel specificaties OnePlus 6

OnePlus houdt er al sinds het begin een merkwaardige marketingstrategie op na. Sinds vorig jaar houdt dat in dat het bedrijf nog voor de lancering van zijn nieuwe smartphone al van alles onthult. Nu ook met de specificaties van de OnePlus 6.

OnePlus bevestigt specificaties OnePlus 6

Vorig jaar waren de specificaties van de OnePlus 5T al uitgebreid gelekt, ruim voor de lancering. Medeoprichter Carl Pei wil dat dit keer voorkomen door ze zelf te onthullen, en erover te praten. Dat voorkomt speculatie, en laat OnePlus direct zijn keuzes verantwoorden.

Dat deed de techfabrikant ook met de notch van de OnePlus 6. Toen de eerste persrender daarvan lekte, deed het bedrijf direct zijn verhaal in verschillende media. Hoe OnePlus zijn keuze voor de notch verdedigde, lees je hier.

OnePlus 6 notch
De eerste officiële foto van de OnePlus 6

Maar goed, nu zijn de specificaties aan de beurt. In een post op het forum van OnePlus, deed medeoprichter Carl Pei gisteren zijn verhaal. Volgens Pei voelt het soms haast alsof smartphones juist beperkingen zijn in onze levens.

Bovendien stipt hij een bekend punt aan: anno 2018 is elke smartphone capabel. Qua specificaties ligt er altijd een degelijke basis. Althans, bijna altijd.

“Naast het bouwen van de best mogelijke Android smartphone, wat kunnen we voor andere waarde creëeren voor onze gebruikers?” Aldus Lau. “We geloven in een gebruikservaring zonder beperkingen, die boven de huidige norm uit kunnen stijgen.”

Dat is direct afhankelijk van de snelheid van een toestel. Daarin heeft OnePlus zich volgens de oprichter het afgelopen jaar toegewijd om een hogere standaard te creëeren. Dat doet het bedrijf met een nieuwe onderzoeksdivisie, genaamd Team FSE (Fast, Stable, Efficient.

OnePlus 6 specificaties

Degelijke hardware

Overigens is dat geen pure marketingpraat. De afgelopen jaren wist OnePlus steevast een soepelere gebruikservaring dan de concurrent te bieden. Maar ja, dat komt grotendeels ook door de bijna stock versie van Android die op de toestellen van het bedrijf draait.

Maar goed, de OnePlus 6 wordt dus nog sneller. Maar hoe zit het met de exacte specificaties, los van of ze nog een verschil maken? Gelukkig heeft Lau alsnog een lijstje gedeeld met de specificaties van de OnePlus 6. En ja hoor, die zijn niet mis!

De OnePlus 6 heeft de Snapdragon 845 onder de motorkap, in combinatie met 8GB aan werkgeheugen en 256 aan opslaggeheugen. OnePlus bevestigt dus dat hardware het makkelijke gedeelte is, de echte uitdaging ligt in het garanderen dat de hardware op de juiste manier presteert.

Dat gebruikt het bedrijf echter niet als een excuus voor mindere hardware. Het is nu dus bevestigd dat de OnePlus de meest high-end specificaties van dit moment krijgt. De Snapdragon 845 vind je bijvoorbeeld ook in de Samsung Galaxy S9.

Maar ja, wat doet dat met de prijs? Als we de onlangs gelekte prijskaartjes moeten geloven, gaan we dat zeker merken.

🔥Lees ook: Zo kom je van de notch af op je Android toestel

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters