Grote kans dat de OnePlus 6 er zo komt uit te zien

Hoewel er tegenstrijdige berichten zijn over het wel of niet komen van de OnePlus 5T, zijn er wel verschillende aanwijzingen dat OnePlus binnenkort met een nieuw toestel komt. Voor het gemak zullen we dit aankomende toestel de OnePlus 6 noemen. En hoewel de smartphonemaker nog niks heeft losgelaten over hoe het toestel eruit komt te zien, zouden we dit al enigszins kunnen weten als OnePlus zijn bekende patroon volgt.

OnePlus neemt Oppo en Vivo toestellen als voorbeeld

De smartphonemerken OnePlus, Oppo en Vivo vallen allemaal onder de Chinese multinational BBK. We zagen bij de OnePlus 3 en 3T dat deze toestellen gebaseerd waren op Oppo en Vivo handsets en dat zou ook heel goed voor de OnePlus 6 kunnen gaan gelden. De OnePlus 3 en 3T hebben veel van de Vivo’s en Oppo’s overgenomen, waaronder de camera module en snellaad technologie, maar de gebruikelijke midrange chip van hun voorbeelden werd vervangen door een premium Snapdragon variant.

Vivo X20

Gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner

Het toestel waar de OnePlus 6 op gebaseerd zou kunnen worden is hoogstwaarschijnlijk de Vivo X20. Als dat zo is, krijgt hij een verhouding van 18:9, waardoor het toestel smaller en iets langer wordt dan zijn voorganger. Ook komt de X20 met een hogere screen-t0-body ratio en smallere randen. Net zoals de iPhone X heeft het toestel verder een gezichtsherkenning feature als authentificatiemethode, hoewel die van Apple waarschijnlijk wel meer geavanceerd zal zijn. Vivo heeft er echter niet voor gekozen om de vingerafdrukscanner helemaal te vergeten, maar heeft deze net als andere smartphonemakers aan de achterkant geplaatst.

Wel of geen headphone jack?

Vlak voor het uitkomen van de  OnePlus 3T vroeg OnePlus medeoprichter Carl Pei in een enquête op Twitter of gebruikers hielden van de headphone jack. Het antwoord was duidelijk ja en niet kort daarna kwam het toestel uit inclusief de 3.5 mm poort. Pei heeft dit jaar ook weer dezelfde vraag gesteld en nog steeds willen gebruikers volgens de poll de headphone jack houden. Grote kans dus dat de OnePlus 6 nog uitgerust zal zijn met de befaamde poort.

Vivo X20 voorbeeld voor de OnePlus 6?

November OnePlus 6 lancering?

Wanneer het nieuwe toestel uitgebracht gaat worden blijft nu de vraag. De OnePlus 3 werd in juni 2016 onthuld, waarop de OnePlus 3T in november dat jaar verscheen. Dit jaar is de OnePlus 5 ook in juni gelanceerd. Als OnePlus hetzelfde schema aanhoudt, zouden we in November al een nieuw toestel kunnen zien. Waarschijnlijker zou echter een lancering begin volgend jaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters