Even slikken: betrouwbare bron lekt prijzen OnePlus 6

Alles wijst erop dat de OnePlus 6 het duurste toestel van OnePlus wordt. De fabrikant wist met de OnePlus One razendsnel naam te maken. Dat kwam vooral door het prijskaartje: voor 300 euro scoorde je als consument een flagship killer. Althans, als je een uitnodiging kon bemachtigen.

‘OnePlus 6 wordt prijziger dan voorgangers’

Tegenwoordig hoef je niet meer door dat soort hoepels te springen. Helaas is de prijsvoering ook veranderd. De OnePlus 5T kost bijvoorbeeld 499 euro, voor het basismodel. Alsnog een hele scherpe deal, gezien de prestaties die van de Samsung Galaxy S9 weten te overtreffen. Maar toch, het verschil is qua prijs niet zo groot meer.

Het lijkt er nu dus op dat de OnePlus 6 daar nog een schepje bovenop gaat doen. Dat blijkt uit informatie van een Indiase bron, die vorig jaar ook de prijzen van de OnePlus 5 wist te lekken. De kans dat de informatie dit keer opnieuw klopt, is dus groot.

Naar verluidt gaat het basismodel met 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen 555 dollar kosten. Ook komt er volgens diezelfde bron een variant met 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen, met een prijskaartje van 600 dollar.

OnePlus 6
Een eerder gelekte foto

Dan hebben we het dus nog niet over de premium-variant die OnePlus al heeft bevestigd. Die heeft namelijk 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen. De prijs van dat model zal dus waarschijnlijk tussen de 600 en 700 dollar liggen.

Het gaat om omgerekende Indiase prijzen, dus de exacte getallen kunnen afwijken. Een ding lijkt echter steeds duidelijker te worden: de OnePlus 6 wordt prijziger. Hoe dan ook blijft het een scherpe deal, zeker met de context van de markt in het achterhoofd.

De iPhone X, Galaxy S9 en HTC U12 Plus zijn namelijk ook een stuk prijziger dan hun voorgangers. In dat opzicht blijft het hoogstwaarschijnlijk een zeer scherpe deal. De Galaxy S9 is bijvoorbeeld niet eens met 8GB aan werkgeheugen beschikbaar.

Of de consument de prijsverhoging ook voor lief neemt, gaan we op 16 mei ontdekken. Dan gaat OnePlus zijn nieuwe flagship onthullen. Check hier het laatste nieuws over de OnePlus 6!

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters