OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T

De OnePlus 5T is een toptoestel, zoals je in onze review kunt lezen. Maar dat neemt niet weg dat het een vreemde situatie blijft, net zoals vorig jaar met de OnePlus 3T. Dat toestel was nog iets prijziger dan de OnePlus 3. De OnePlus 5T kost daarentegen net zoveel als zijn voorganger, de OnePlus 5. Volg je het nog? We kunnen vooruit gaan blikken naar de OnePlus 6T.

OnePlus 6T?

Oftewel, na slechts een paar maanden krijg je voor hetzelfde geld een veel moderner design en andere (kleine) verbeteringen. Dat is extra zuur voor fans die enthousiast de OnePlus 5 hebben aangeschaft. Bovendien zorgt het ervoor dat men volgend jaar met de onvermijdelijke OnePlus 6 steeds vaker gaat overwegen om nog even te wachten. Je weet immers maar nooit of er een flink verbeterde OnePlus 6T voor de deur staat.

Nu blijkt echter dat de ambitieuze fabrikant dat zelf ook nog niet weet. Afgelopen woensdag hield OnePlus een zogenaamde AMA op zijn eigen forum. Fans konden vragen stellen, die vervolgens door medewerkers van het Chinese bedrijf werden beantwoord. Er kwamen vragen voorbij over de specificaties van de OnePlus 5T, de toekomstplannen van de fabrikant en andere interessante kwesties. Je kunt hier alle vragen en antwoorden checken.

OnePlus 5T review design

Een vraag viel op. Men vroeg OnePlus of fans vanaf nu elk jaar een redelijk snelle T-upgrade kunnen verwachten. Oftewel, twee high-end toestellen per jaar. Vorig jaar werd de OnePlus 3T namelijk een unieke uitzondering genoemd door de techgigant. Maar ja, dit jaar herhaalde OnePlus hetzelfde trucje.

Significante upgrades?

Helaas kon mede-oprichter Carl Pei niet een sluitend antwoord geven op die vraag: “We zullen opnieuw een T-apparaat maken als er genoeg nieuwe technologie is om het nuttig/waardevol te maken voor onze gebruikers. We hebben op dit moment nog niet besloten of we volgend jaar genoeg upgrades kunnen bieden voor een T-toestel.”

Carl Pei OnePlus 5
Carl Pei

Dit jaar was natuurlijk ook een bijzondere situatie. Dunne schermranden zijn de grote trend van 2017, maar de OnePlus 5 kon daar niet van profiteren. De OnePlus 5T kan met zijn gloednieuwe design wel een waardevolle upgrade bieden. Zeker nu vrijwel elk toestel meer dan krachtig genoeg is, kun je als fabrikant bijna niet meer significante upgrades bieden na een aantal maanden.

Wat zou de OnePlus 6T beter kunnen doen dan de OnePlus 6? De meeste mogelijke upgrades zouden dan gewoon met de OnePlus 6 kunnen worden gerealiseerd. We gaan het volgend jaar allemaal ontdekken! Lees hier onze review van de OnePlus 5T, en check ook de laatste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters