Supermodel Emily Ratajkowski legt uit hoe OnePlus’ Dash Charge werkt

Model en actrice Emily Ratajkowski legt in een nieuwe video uit hoe Dash Charge werkt, de slimme oplaadtechniek van OnePlus.

OnePlus 3T

OnePlus verklaarde een paar jaar geleden zijn opvallend lage prijzen met het feit dat het bedrijf amper aan marketing doet. Mond-tot-mondreclame doet immers zijn werk, en slimme doch goedkope internetcampagnes zorgen voor een groot bereik. Het nieuwste toestel van het bedrijf, de OnePlus 3T, is een stukje duurder dan de eerste smartphone van OnePlus. Fans grappen nu dat al dat extra geld in de onderstaande video gestoken is. OnePlus heeft namelijk model en actrice Emily Ratajkowski ingeschakeld om Dash Charge uit te leggen. Dat is de naam van de techniek waarmee de OnePlus 3 en OnePlus 3T razendsnel opgeladen kunnen worden. Ratajkowski legt je binnen een paar minuten uit waarom Dash Charge beter is dan Qualcomm’s Quick Charge. Dat is de oplaadtechniek die je in de meeste huidige vlaggenschepen terugvindt.

Dash Charge

De concurrentie gebruikt een hoger voltage om zo de smartphone in kwestie sneller op te laden. Dat werkt, maar daardoor wordt het toestel ook een stuk warmer. Uiteindelijk zorgt dat ervoor dat het opladen langzamer gaat. Daarom heeft OnePlus gekozen voor een alternatieve benadering. Door het amperage te verhogen kan de OnePlus 3(T) sneller opgeladen worden, zonder dat het toestel warmer wordt. De oplaadsnelheid blijft hetzelfde, of je nou een game speelt of je oma belt. In de praktijk komt dat er op neer dat je na 30 minuten genoeg hebt voor een complete dag gebruik.

Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski vergelijkt de technieken van de concurrentie met een waterpijp. Waar Qualcomm meer water door dezelfde pijp pompt en zo de druk opvoert, zorgt Dash Charge ervoor dat er ook een bredere pijp is. Daardoor blijft de druk even hoog. Er is nog een groot verschil dat Dash Charge uniek maakt. Bij de meeste smartphones wordt de energie pas in het toestel zelf geconverteerd naar het juiste voltage. Daar gaat energie bij verloren, waardoor je toestel warmer wordt. In het geval van de OnePlus 3 en OnePlus 3T gebeurt dat al in de adapter. Daardoor blijft je telefoon koel en hoef je niet in te boeten qua oplaadsnelheid.

Bron: OnePlus

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters