Supermodel Emily Ratajkowski legt uit hoe OnePlus’ Dash Charge werkt

Model en actrice Emily Ratajkowski legt in een nieuwe video uit hoe Dash Charge werkt, de slimme oplaadtechniek van OnePlus.

OnePlus 3T

OnePlus verklaarde een paar jaar geleden zijn opvallend lage prijzen met het feit dat het bedrijf amper aan marketing doet. Mond-tot-mondreclame doet immers zijn werk, en slimme doch goedkope internetcampagnes zorgen voor een groot bereik. Het nieuwste toestel van het bedrijf, de OnePlus 3T, is een stukje duurder dan de eerste smartphone van OnePlus. Fans grappen nu dat al dat extra geld in de onderstaande video gestoken is. OnePlus heeft namelijk model en actrice Emily Ratajkowski ingeschakeld om Dash Charge uit te leggen. Dat is de naam van de techniek waarmee de OnePlus 3 en OnePlus 3T razendsnel opgeladen kunnen worden. Ratajkowski legt je binnen een paar minuten uit waarom Dash Charge beter is dan Qualcomm’s Quick Charge. Dat is de oplaadtechniek die je in de meeste huidige vlaggenschepen terugvindt.

Dash Charge

De concurrentie gebruikt een hoger voltage om zo de smartphone in kwestie sneller op te laden. Dat werkt, maar daardoor wordt het toestel ook een stuk warmer. Uiteindelijk zorgt dat ervoor dat het opladen langzamer gaat. Daarom heeft OnePlus gekozen voor een alternatieve benadering. Door het amperage te verhogen kan de OnePlus 3(T) sneller opgeladen worden, zonder dat het toestel warmer wordt. De oplaadsnelheid blijft hetzelfde, of je nou een game speelt of je oma belt. In de praktijk komt dat er op neer dat je na 30 minuten genoeg hebt voor een complete dag gebruik.

Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski vergelijkt de technieken van de concurrentie met een waterpijp. Waar Qualcomm meer water door dezelfde pijp pompt en zo de druk opvoert, zorgt Dash Charge ervoor dat er ook een bredere pijp is. Daardoor blijft de druk even hoog. Er is nog een groot verschil dat Dash Charge uniek maakt. Bij de meeste smartphones wordt de energie pas in het toestel zelf geconverteerd naar het juiste voltage. Daar gaat energie bij verloren, waardoor je toestel warmer wordt. In het geval van de OnePlus 3 en OnePlus 3T gebeurt dat al in de adapter. Daardoor blijft je telefoon koel en hoef je niet in te boeten qua oplaadsnelheid.

Bron: OnePlus

 

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters