Supermodel Emily Ratajkowski legt uit hoe OnePlus’ Dash Charge werkt

Model en actrice Emily Ratajkowski legt in een nieuwe video uit hoe Dash Charge werkt, de slimme oplaadtechniek van OnePlus.

OnePlus 3T

OnePlus verklaarde een paar jaar geleden zijn opvallend lage prijzen met het feit dat het bedrijf amper aan marketing doet. Mond-tot-mondreclame doet immers zijn werk, en slimme doch goedkope internetcampagnes zorgen voor een groot bereik. Het nieuwste toestel van het bedrijf, de OnePlus 3T, is een stukje duurder dan de eerste smartphone van OnePlus. Fans grappen nu dat al dat extra geld in de onderstaande video gestoken is. OnePlus heeft namelijk model en actrice Emily Ratajkowski ingeschakeld om Dash Charge uit te leggen. Dat is de naam van de techniek waarmee de OnePlus 3 en OnePlus 3T razendsnel opgeladen kunnen worden. Ratajkowski legt je binnen een paar minuten uit waarom Dash Charge beter is dan Qualcomm’s Quick Charge. Dat is de oplaadtechniek die je in de meeste huidige vlaggenschepen terugvindt.

Dash Charge

De concurrentie gebruikt een hoger voltage om zo de smartphone in kwestie sneller op te laden. Dat werkt, maar daardoor wordt het toestel ook een stuk warmer. Uiteindelijk zorgt dat ervoor dat het opladen langzamer gaat. Daarom heeft OnePlus gekozen voor een alternatieve benadering. Door het amperage te verhogen kan de OnePlus 3(T) sneller opgeladen worden, zonder dat het toestel warmer wordt. De oplaadsnelheid blijft hetzelfde, of je nou een game speelt of je oma belt. In de praktijk komt dat er op neer dat je na 30 minuten genoeg hebt voor een complete dag gebruik.

Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski vergelijkt de technieken van de concurrentie met een waterpijp. Waar Qualcomm meer water door dezelfde pijp pompt en zo de druk opvoert, zorgt Dash Charge ervoor dat er ook een bredere pijp is. Daardoor blijft de druk even hoog. Er is nog een groot verschil dat Dash Charge uniek maakt. Bij de meeste smartphones wordt de energie pas in het toestel zelf geconverteerd naar het juiste voltage. Daar gaat energie bij verloren, waardoor je toestel warmer wordt. In het geval van de OnePlus 3 en OnePlus 3T gebeurt dat al in de adapter. Daardoor blijft je telefoon koel en hoef je niet in te boeten qua oplaadsnelheid.

Bron: OnePlus

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters