Face Unlock van OnePlus is sneller dan Apple’s Face ID, maar is het ook beter?

De OnePlus 5T werd onlangs gelanceerd en komt met OnePlus’s Face Unlock feature om het toestel te ontgrendelen. Al gauw na het verschijnen van de 5T begonnen er berichten op te duiken over het feit dat de gezichtsherkenningsfeature van OnePlus sneller zou werken dan Apple’s Face ID. Dit schijnt inderdaad zo te zijn, maar dat betekent niet dat Face Unlock daarom dus beter is. De twee systemen werken anders. Je kunt niet slechts alleen naar de snelheid kijken om een oordeel te vellen.

Doel Face Unlock is snel toestel ontgrendelen

Bij Face Unlock probeert het systeem je gezicht te herkennen door naar 100 verschillende variabelen te kijken. Denk hierbij aan de afstand tussen je ogen of tussen je neus en mond. Ook checkt het systeem of je wel 3D bent of dat het om een platte foto gaat. De bedoeling van Face Unlock is het ontgrendelen van je toestel met je gezicht even snel te maken als met de vingerafdrukscanner, die nu steeds vaker naar de achterkant van smartphones verhuist.

OnePlus 5T met Face Unlock

Face ID ook gebruikt bij betalingen

Als we kijken naar Face ID van Apple, is dit weer een heel ander verhaal. De iPhone X is uitgerust met een TrueDepth camera, welke meer dan 30.000 infrarood punten op je hoofd projecteert om er zeker van te zijn dat jij het wel bent. Face ID is ook bedoeld om wat meer serieuze zaken af te handelen, zoals het overmaken van geld. Doordat het Face ID systeem geavanceerder is dan Face Unlock, is het inderdaad ook iets langzamer.

Face ID

Meer beveiliging Face Unlock met update

Hoe veilig je systeem ook is, er zullen altijd mensen zijn die het zullen proberen te hacken. OnePlus is daarom al bezig met plannen om Face Unlock een beveiligingsupdate te geven. Zo zal er ook gekeken worden naar schaduwen en lichtere gedeelten op het gezicht, om te kunnen detecteren of een foto op een display wordt gebruikt. Om een foto op een toestel te herkennen, zal ook worden gekeken of er een rechthoekig element aanwezig is.

Pincode erbij veiliger

In de tussentijd zijn er wel al wat maatregelen om je OnePlus 5T redelijk veilig te houden. Zo moet je sowieso een pincode invoeren, wanneer het ontgrendelen via Face Unlock vijf keer is mislukt. Daarnaast kun je per app instellen of er toch een vingerafdruk of code nodig is om hem te openen.

Via: BGR

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters