OnePlus gaat geen tablets maken

De CEO van OnePlus laat in een interview weten dat het bedrijf niet van plan is om tablets te gaan maken. De CEO laat ook weten dat de OnePlus Two mensen zal gaan verrassen.

Eind vorig jaar gingen er geruchten dat OnePlus zich ook zal gaan begeven in de tabletmarkt. Daar blijkt niets van waar te zijn. Tijdens de CES heeft OnePlus CEO Carl Pei aangegeven dat niemand winst maakt op tablets en OnePlus het daarom niet van plan is om haar vingers er aan te branden. Tablets vinden sinds minder aftrek wereldwijd en ook de marge, op met namen Android-tablets, is klein. Alleen Apple lijkt winst te kunnen maken op haar iPad. OnePlus is dan ook niet van plan om in 2015 een tablet uit te gaan brengen.

Wel laat de CEO weten dat OnePlus druk aan het experimenten is met wearables. Ook zullen er meer accessoires op de markt gaan komen van OnePlus. De topman laat alleen wel weten dat OnePlus verlies maakt op de verkoop van accessoires. Zo moet OnePlus 0,50 dollar toeleggen op elke verkochte powerbank. OnePlus ziet de accessoires als een marketingtool. Consumenten krijgen daardoor binding met het bedrijf en dat is OnePlus momenteel meer waard dan er winst op maken.

De directeur gaf ook aan dat het ontwerp en de specificaties voor de OnePlus Two zo goed als af zijn. Het toestel zal een ander schermformaat mee gaan krijgen. OnePlus heeft veel lopen experimenteren met schermformaten en inmiddels zijn ze op een bepaald formaat uit gekomen. Onduidelijk is welke precies. Wel zal het toestel consumenten gaan verrassen, aldus de topman. De smartphone zal in Q2/Q3 uit gaan komen.

Dit maar dan wat kleiner, de OnePlus One 2 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters