OnePlus gaat Hydrogen en Oxygen OS combineren

OnePlus gaat zijn Hydrogen en Oxygen OS combineren. Dat heeft een vertegenwoordiger van het bedrijf in een interview met xda-developers onthuld toen hij gevraagd werd naar de nieuwste community builds.

Tot nu toe heeft OnePlus er altijd twee Operating Systems gehad: Hydrogen was met zijn UI veel meer afgesteld op de Chinese markt. Oxygen daarentegen is met een meer standaard interface voor het Westen ontworpen . OnePlus laat nu de aparte teams echter samenwerken aan één OS. Hiermee wil het bedrijf beide markten tevreden stellen. Versie 3.5 van Oxygen moet de ruggengraat van het nieuwe beleid worden.

Snellere updates

OnePlus geeft aan dat het door het combineren van de twee systemen sneller kan komen met updates: “Het grootste voordeel van het combineren van onze teams is dat we sneller software updates kunnen brengen. We weten dat daar bij ons ruimte voor verbetering is, and dit is een belangrijke stap in de juiste richting”, zo verklaart een vertegenwoordiger van het bedrijf.

Huawei kwam al eerder tegemoet

Ook Huawei kwam al eerder tegemoet aan kritiek over zijn UI. De eveneens Chinese ontwikkelaar paste het ontwerp van de icoontjes van veelgebruikte apps als Facebook, Gmail en Twitter aan. Hiermee sluiten de designs beter aan op hun eigen interface. De Westerse markt was hier echter bijzonder kritisch op en vond de aanpak van Huawei alleen onduidelijk. Het bedrijf heeft naar die kritiek geluisterd en liet in de nieuwste update van hun huidige vlaggenschip, de Huawei P9, de standaard icoontjes staan.

Kritiek blijft bestaan

Op de interface van Huawei blijft echter kritiek bestaan. De Chinese fabrikant wordt een steeds grotere speler op de markt, maar veel gebruikers blijken toch weg te blijven van de toestellen vanwege de EMUI skin. Die lijkt meer geïnspireerd door het iOS van Apple dan de standaard UI van Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters