OnePlus gaat Hydrogen en Oxygen OS combineren

OnePlus gaat zijn Hydrogen en Oxygen OS combineren. Dat heeft een vertegenwoordiger van het bedrijf in een interview met xda-developers onthuld toen hij gevraagd werd naar de nieuwste community builds.

Tot nu toe heeft OnePlus er altijd twee Operating Systems gehad: Hydrogen was met zijn UI veel meer afgesteld op de Chinese markt. Oxygen daarentegen is met een meer standaard interface voor het Westen ontworpen . OnePlus laat nu de aparte teams echter samenwerken aan één OS. Hiermee wil het bedrijf beide markten tevreden stellen. Versie 3.5 van Oxygen moet de ruggengraat van het nieuwe beleid worden.

Snellere updates

OnePlus geeft aan dat het door het combineren van de twee systemen sneller kan komen met updates: “Het grootste voordeel van het combineren van onze teams is dat we sneller software updates kunnen brengen. We weten dat daar bij ons ruimte voor verbetering is, and dit is een belangrijke stap in de juiste richting”, zo verklaart een vertegenwoordiger van het bedrijf.

Huawei kwam al eerder tegemoet

Ook Huawei kwam al eerder tegemoet aan kritiek over zijn UI. De eveneens Chinese ontwikkelaar paste het ontwerp van de icoontjes van veelgebruikte apps als Facebook, Gmail en Twitter aan. Hiermee sluiten de designs beter aan op hun eigen interface. De Westerse markt was hier echter bijzonder kritisch op en vond de aanpak van Huawei alleen onduidelijk. Het bedrijf heeft naar die kritiek geluisterd en liet in de nieuwste update van hun huidige vlaggenschip, de Huawei P9, de standaard icoontjes staan.

Kritiek blijft bestaan

Op de interface van Huawei blijft echter kritiek bestaan. De Chinese fabrikant wordt een steeds grotere speler op de markt, maar veel gebruikers blijken toch weg te blijven van de toestellen vanwege de EMUI skin. Die lijkt meer geïnspireerd door het iOS van Apple dan de standaard UI van Android.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters