OnePlus ziet geen toekomst meer in de OnePlus X

OnePlus CEO Pete Lau heeft gisteren na de aankondiging van de OnePlus 3 bekend gemaakt dat het bedrijf geen toekomst meer ziet in de OnePlus X.

OnePlus

OnePlus onthulde gisteren dan eindelijk de OnePlus 3, het nieuwste vlaggenschip van het vrij jonge bedrijfje. OnePlus wist twee jaar geleden indruk te maken met de OnePlus One, een smartphone met high-end specs voor een verrassend lage prijs. Het dochterbedrijf van Oppo noemde de OnePlus One een heuse ‘flagship killer’. De opvolger van de OnePlus One, de OnePlus 2, was nog steeds een zeer degelijke telefoon met een vriendelijk prijskaartje, maar had toch wat minder die wauw-factor. Ondertussen zijn we dus bij de OnePlus 3, een high-end smartphone met een compleet nieuw ontwerp en aantrekkelijke specificaties.

OnePlus X

Je zou echter bijna vergeten dat OnePlus vorig jaar nog een andere smartphone uitbracht. Het bedrijf vergrootte zijn portfolio met de OnePlus X, een midranger met een nog lagere prijs. Het toestel verschilde qua ontwerp totaal van de OnePlus 2 die datzelfde jaar werd uitgebracht, met een glanzend zwart of wit ontwerp. Zeker gezien de lage prijs kon de OnePlus X zich met gemak meten met de andere midrangers van dat moment. Het goedkopere toestel van OnePlus werd goed ontvangen door critici en was voor zover we weten ook een groot succes. Helaas is dat blijkbaar niet genoeg om een opvolger te rechtvaardigen, want OnePlus CEO Pete Lau heeft bekend gemaakt dat er geen nieuwe OnePlus X komt.

OnePlus X

Geen toekomst

Tijdens het lanceringsevent van de OnePlus 3 in Shenzhen sprak Pete Lau over de toekomst van de X lijn, die er dus blijkbaar niet meer is. Volgens hem was het een mooi product dat geliefd was onder de fans, maar dat het voor OnePlus verstandiger was om niet hun resources opnieuw in een midranger te investeren. OnePlus is een klein bedrijf dat enkel door de kleine marges zulke goedkope high-end smartphones aan kan bieden, dus veel risico kan het bedrijf niet nemen. Pete Lau wilde zijn aandacht vestigen op het produceren van een vlaggenschip per jaar, en de ontwikkeling van hun eigen Oxygen OS, een besturingssysteem dat op Android gebaseerd is.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Klaeje -

    Jammer, hebben wel al moeite om hun producten update to date te houden..
    Prioriteiten stellen zeker.
    Wearables ging ook al niet door….

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters