‘OnePlus is onderdeel van Oppo’

OnePlus baarde vorige week opzien door een heel goedkope highender aan te kondigen. De One gaat in Europa nog geen driehonderd euro kosten, maar kan zich toch meten met vlaggenschepen van andere fabrikanten.

OnePlus One koopwijzer

In het toestel zit een Snapdragon 801-processor die 2,5 GHz klokt en bovendien 3 GB ram. Het scherm heeft een grootte van 5,5 inch en heeft bovendien een full HD-resolutie. De camera’s schieten in 13 en 5 MP. Het apparaat draait op CyanogenMod, dat gebaseerd is op Android.

De grote vraag is natuurlijk hoe een nieuwkomer als OnePlus zo’n goede smartphone in een keer zó scherp geprijsd op onder andere de Europese markt kan zetten.

Daar lijkt nu wat meer duidelijkheid over te komen. De Chinese website Techweb is namelijk het Chinese handelsregister ingedoken. Daaruit komt naar voren dat OnePlus eigendom is van Opal Guangdong, wat weer eigendom is van Oppo.

Oppo speelt al wat langer mee op de smartphonemarkt. Zeker in tegenstelling tot OnePlus, dat pas in december vorig jaar werd opgericht. Bovendien is OnePlus opgericht door Pete Lau, voorheen vicepresident bij Oppo.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters